Водородният Quant 48Volt разчита на 4 електромотора за пробег от 1000 км

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

С кромната лихтенщайнска компания nanoFlowcell, създала „квантовия” електромобил Quantino, анонсира появата на новия си модел (четвърти от 2014 г. насам).

Quant 48Volt ще дебютира на автомобилния салон в Женева (започващ на 7 март). Там посетителите ще могат да се запознаят отблизо с новата силова технология с 4 електромотора, черпещи енергия от водородна технология. За съжаление все още няма подробности за нея, но обещанията са за нещо специално.

Новата технология е наречена от компанията „най-леката, безопасна, екологична и икономична сред настоящите електромобили”.

Сумарната мощност на пълноприводния електромобил възлиза на 760 к.с. Те ще се достатъчни да ускорят модела до 100 км/ч за феноменалните 2,4 секунди. Максималната скорост е ограничена електронно до 300 км/ч. При тези параметри е любопитно, че  Quant 48Volt ще предлага пробег от 1000 км.

Първият прототип на nanoFlowcell бе наречен QUANT e-Sportlimousine - той дебютира отново на салона в Женева през 2014 г. На следващата година последва Quantino. Миналият февруари nanoFlowcell проведе тест на усъвършенствания Quantino, при който „квантовият” електромобил направи 14-часов пробег без спиране, при който постигна средна скорост от 74 км/ч.

Що касае развитието на инфраструктурата за водородни автомобили, наскоро стана ясно, че Toyota, BMW, Diamler, Honda и Hyundai се присъединяват към Shell и Total SA в т. нар. Hydrogen Council, който ще инвестира $10,7 млрд. (10 млрд. евро) през следващите 5 години за развитие на водородната технология. Към момента годишно се влагат около $1,5 млрд. в тази посока. Целта е да се покаже, че електромобилите не са единствената алтернатива.

Четете още:

Това са 7-те най-ценни автомобилни марки в света

Американска утопия на борда на Ford Edge (тест драйв)

Кметът на София иска спиране от движение на автомобилите без катализатор

Източник на статията: Vesti.bg

Женева 2017 електрически автомобили електромобили Quant48V nanoFlowcell