Повече мощност и пробег за електрическите VW ID.4 и ID.5

Моделите получават и оптимизиран софтуер с напълно нова структура на менюто

Пламен Георгиев,
Volkswagen ID5

, Volkswagen

Volkswagen ID.5

Volkswagen стартира предварителните продажби на модернизираните електрически ID.4 и ID.5, като цените в Германия стартират от 40 335 евро за базовото ниво Pure.

Основните промени са свързани с напълно ново поколение инфотейнмънт система и софтуер, което собствениците на ID чакат от дълго време, както и нов електромотор на задната ос и повече мощност за двумоторните модели GTX.

Версиите със задно предаване ID.4 Pro и ID.5 Pro (със 77 kWh батерия) получават нов електромотор на задната ос. Въведен за пръв път в ID.7, той генерира 286 к.с. и 545 Нм, което представлява скок от 82 к.с. и 235 Нм.

Същият е монтиран и на ID.4 Pro 4Motion с четири задвижващи колела, като там скокът в системната мощност е 21 к.с.

Топ изпълнението ID.4 GTX и ID.5 GTX вече разполагат с 40 к.с. повече (340 к.с.).

Пробегът на ID.4 и ID.5 с батерията 77 kWh достига до 550 км в ID.4 Pro RWD (+16 км) и до 556 км в ID.5 Pro RWD (+11 км). Версиите със задно предаване могат да се зареждат с мощност до 135 kW, докато тези с AWD – до 175 kW.

 Volkswagen ID.5

Volkswagen

Volkswagen ID.5

Минавайки към новата инфотейнмънт система и софтуер, Volkswagen казва, че последното поколение на софтуера е много по-бързо и предлага повече функции, подобрявайки интуитивното боравене с тях. ID.4 и ID.5 получават по-голям, стандартен централен дисплей с размер 12,9 инча.

Производителят казва, че инфоразвлекателната система е получила напълно нова структура на менюто, докато стандартният Digital Cockpit и опционалният Head-up с добавена реалност са подобрени.

Другата новост е преместването на селектора за избор на режимите на трансмисията върху кормилната колона, както е при ID.7.

Volkswagen ID.5 Volkswagen ID.4 Volkswagen