Най-важните премиери за 2023 г. (част 2)

Светът ще види дългоочаквани модели на VW, Volvo, Toyota и т.н.

,
колаж нови модели 2023 2

CarMarket.bg

П родължаваме започналия вчера преглед на новите модели за 2023 г. в Европа - по марки и азбучен ред.

Тук попадат изцяло нови модели и то такива, които са ключови за дадените компании. Отново - липсват китайските производители. Всички останали фигурират, стига да са представени на нашия континент.

Вчера стигнахме до буквата М.

Smart

#1

Това е първият автомобил на Smart под съвместната собственост на Mercedes-Geely. #1 (произнася се “хаштаг 1”) е изцяло електрически малък кросоувър с пробег от 440 км). Изграден е на платформата SEA на Geely, доставките започват догодина.

Opel

Astra Electric

Към гамата на компактния хечбек и комби ще бъде добавено електрическо задвижване, след като вече имаме бензинови, дизелови и plug-in хибридни опции.

Автомобилът ще получи 54-киловатовата батерия на Peugeot e-308, която включва нова химия с високо съдържание на никел, така пробегът е около 416 км.

Peugeot

3008

Очаква се Peugeot да покаже новото издание на 3008 през 2023 г. Не се съобщават подробности, но се очаква plug-in хибридно задвижване да се предлага заедно с 1,2-литров бензинов турбодвигател.

Renault

Espace

Френската компания ще замени минивана Espace с нещо като удължена версия на компактния SUV Austral. Новакът ще предлага седем места. Двигателите вероятно ще са като в наскоро пуснатия Austral.

Гамата ще включва “меки” хибридни бензинови варианти, допълнени от пълен хибрид.

Skoda

Superb

Skoda заяви, че новото поколение на семейната лимузина Superb ще се появи през 2023 г.

То ще се произвежда заедно с обновения и подобен VW Passat в завода на VW Group в Братислава, Словакия, вместо в Чехия. Като стана дума, очаква се да бъде разкрит и Passat, но не се съобщават подробности.

Toyota

Малък SUV

Очаква се японската марка да разкрие малък електрически SUV за Европа, с което ще опита да откъсне от пая на модели като Hyundai Kona Electric, Peugeot e-2008 и Opel Mokka-e.

Това ще е интересен сблъсък, още повече и новата Kona излиза догодина.

Подробностите са оскъдни, но моделът ще се продава под името bZ, използвана за електромобилите на Toyota.

Volkswagen

ID. 7

Дългоочакваният отговор на VW на Tesla Model 3, който се очаква да се нарича ID. 7. Вече бе анонсиран като ID. Aero.

Ще бъде представен предпремиерно на 3 януари на събитието Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас. Седанът ще бъде изграден на платформата MEB на VW и се очаква да бъде наличен и като комби.

Аеродинамичната форма ще помогне за пробег до 620 км от 77-кВч батерия, каза марката.

Passat

Популярният модел (като седан и комби) заема водеща роля за Volkswagen. Той ще бъде представен през 2023 г., а продажбите ще стартират през 2024 г., за да не стане застъпване с ID. 7, макар и да имаме различно задвижване в практически братски возила.

Volvo

EX90

7-местният елитарен SUV EX90 ще започне да достига до клиенти през 2023 г. Изграден на изцяло електрическа платформа, високотехнологичният автомобил има 111-киловатова батерия. Тя осигурява до 600 км пробег.

Системите за активна и пасивна безопасност будят изумление, а информационно-развлекателната система предлага много нови възможности и функции. Автомобилът е “веган” като материи и материали.

EX30

Това ще е интересен автомобил - отново SUV, но по-малък от EX90. За около 50 хиляди евро, според спекулации. Той ще е насочен към по-млада публика, ще се предлага и с абонаменти за ползване.

Ето ви още една тенценция, която ще продължи, наред с BEV и SUV. За много от тези автомобили сме писали, а тепърва пак ще става дума за тях. Няма да пропуснем, разбира се, и онези, които не се знае много с днешна дата.

Skoda Renault Peugeot Smart Volkswagen ID. AERO Volvo EX90 премиери 2023 година нови коли нови автомобили нови модели