Opel Astra - електромобил с над 400 км пробег

Във вариантите хечбек и комби, тя споделя техниката на Peugeot E-308, но има разлика в пробега и въртящия момент

,
Opel Astra Electric

Opel

Opel представа електрическата Astra - като хечбек и комби. Това е новото издание на компактния модел, лансиран с ДВГ и хибридно задвижване по-рано тази година.

Не е изненада връзката с Peugeot E-308, тъй като двата автомобила и съответно марки са под една шапка - тази на Stellantis. Платформата им позволява това разнообразие от задвижване.

В Рюселсхаймказват, че Astra Sports Tourer Electric е първото комби с нулеви емисии от германска марка, но Porsche може да възрази с Taycan Cross/Sport Turismo. Добре, можем да приемем първата масова немска кола комби EV, за да са доволни всички.

Подобно на Peugeot E-308, Astra Electric е само с предно задвижване и един електрически мотор. Той възпроизвежда 156 к.с. - също като на франзуцина, но въртящият момент е с 10 нютон-метра повече до 270.

Нататък виждаме и други разлики, поне това личи от официалната информация. Електрическата Astra може да измине 416 км с пълно зареждане, докато E-308 при е 400 км по WLTP. Двата модела споделят една и съща батерия с капацитет 54 кВч (51 използваем). Отнема около половин час за зареждане до 80 процента при зареждане от 100 кВ DC.

Максималната скорост на Opel Astra EV е 170 км/ч.

Комбито може да поеме 516 литра в багажника и 1553 л, след като сгънете задните седалки. За сравнение, обемите при ДВГ са различни - съответно 608 л и 1634 л.

Продажбите стартират идната пролет. Чисто електрическата Astra допълва топ версията GSe, plug-in хибрид с 225 к.с. и 360 Нм.

Opel Astra Electric Opel Astra Sports Tourer Electric Opel Astra Opel