Volkswagen ID. AERO e 5 метра дълъг, с 620 км пробег и гледа хищно

Това е концепция, но серийният вариант ще е много близо като дизайн. Продажбите стартират догодина - първо в Китай

Volkswagen ID AERO

Volkswagen

Volkswagen показа официални снимки на концептуалния си електрически седан AERO - “пълнокръвни”, не скици, тийзъри, рендери и т.н.

Твърди се, че когато излезе догодина първо на китайския пазар, той ще получи името ID. 6, за да продължи линията в EV гамата на германската марка.

Европейските продажби се очаква да стартират в началото на 2024 г., като производството ще е базирано в Емден и ще започне към края на 2023 г.

Volkswagen

VW казва, че пробегът му е около 620 км по WLTP. Батерията - 77 кВч. И че аеродинамичният коефициент е 0,23, което е доста добро постижение и явно спомага за този километраж между две зареждания.

Напълно обяснимо Volkswagen залага първо на Поднебесната империя за шестия член в електрическото си семейство (там има ID. 6 SUV). Това първо е най-големият автомобилен пазар в света, второ - този тип каросерии там върви изключително добре.

Volkswagen

Други технически данни засега няма - максимална мощност не се обявява, още по-малко пък динамика. И мерки няма, макар да се посочва, че дължината му е “около 5 метра”. Това е значително повече от тази на Passat (4767 мм), за чийто електрически вариант (или наследник) минава AERO. А всъщност не е.

Все още не се показва и интериорът, следящите автомобилните новини са наясно, че в следващата година това ще става поетапно. Подразбира се, но все пак да го споменем - седанът произлиза от платформата MEB. Това е първият е-седан на Volkswagen.

Volkswagen

Ако така изглежда серийният вариант (а няма причини да не е така) - адмирации. Гледа навъсено с така оформената предница, че и хищно с решената по този начин броня и решетка. Напомня на муцуната на извънземното творение от “Хищникът”.

За това впечатление помагат и графиките на вдлъбнатите светлини. Задницата е по-консервативна - с изцяло LED панел за светлините. А за “тежката” поза помагат и масивните колела - 22-инчови.

Дотук добре, VW.

Volkswagen

Volkswagen Volkswagen Aero Volkswagen ID. AERO VW Golf R32 електрически седан китайски пазар