BMW ще продължи да прави части за много стари модели още дълго време

Компанията има цяла програма за поддръжка на класиките

BMW M3 E30

, BMW

BMW M3 (E30)

П рез годините BMW е направила много автомобили, които си създадоха големи групи почитатели. Тези хора се грижат старателно за любимите си коли и ги пазят възможно най-близо до оригиналния им вид.

Обикновено, колкото по-стар става един автомобил, толкова по-трудно се намират оригинални части за него. BMW обаче има дългогодишна програма за обгрижване на старите си модели. Тя датира от 1994 г. и ще продължи още дълго време, съобщава Motor1.

Отделът BMW Group Classic има важна задача да гарантира, че клиентите могат да намерят нужните оригинални части. Това става по няколко начина. За по-търсените елементи, отделът поддържа постоянни наличности. Такива са всякакви консумативи, филтри, свещи и т.н.

Тези елементи се произвеждат и в момента, както и други, които компанията описва като репродукции. Освен това обаче, BMW Group Classic произвежда части и по поръчка. Така клиентът може да се сдобие и с по-специфични елементи, стига да е готов да почака, тъй като в някои случаи доставката може да отнеме време в зависимост от свободния капацитет.

Освен това групата пази и оригинални части, които са били произведени по време на жизнения цикъл на дадения модел. Разбира се, наличностите им са по-ограничени.

Отделът има и сайт, в който описва наличностите. В него могат да се намерят части за класики като M1, 2002Tii, Z8, както и за по-скорошни хитови модели като E39, E38, E36 и други.

Цените не са упоменати, защото варират според много фактори. Сред тях са наличност, вид, място за доставка, данъци и др. Клиентите могат да си поръчат през сайта или да се свържат с оторизиран партньор за класически автомобили на марката. Тези партньори могат да са различни от дилърите на настоящи модели и не всички дилъри на нови коли работят и с класиките.

За най-запалените фенове, BMW Group Classic има и специален сервиз в централата си в Мюнхен. Там любителите могат да закарат любимия си автомобил за ремонт и обслужване, а освен това могат да получат помощ и за реставрацията на класическо BMW.

коли автомобили класически автомобили BMW