BMW отказа участие в Автосалон София 2024

Изложението ще се проведе през октомври, но баварците обявиха, че се оттеглят от участие в изложението, MINI също няма да присъства

Пламен Георгиев,
Автосалон София BMW щанд

, Георги Димитров/архив

С нежна музика от цигулка ба даден стартът на първия пресден на салона през 2022 г. През 2024 г. посетителите няма да могат да видят на живо най-новите баварски модели

Н ашата медия посети автомобилното изложение в Женева, което през години бе най-хубавото и пищно подобно събитие. Но тази година беше тъжно, защото там фигурираха точно 10 марки, а изложбената площ беше ¼ от тази, която преди години не стигаше за всички желаещи.

Това бе причината да кажа, че вероятно автосалонът в София ще е много по-интересен, и той ще е такъв. Преди него ще се проведе изложение в Париж, но все още не се знае кой въобще ще участва.

В понеделник обаче BMW Group България избра медиите, за да съобщи, че се оттегля от участие в октомврийския салон в София. Изглежда леко странно предвид факта, че първоначалното тяхно решение е било за участие.

Но не може да гадаем. В прессъобщението се казва: „BMW Group България взе решение да не участва в Автосалон София 2024. За настоящите и потенциални клиенти ще предложим разнообразни възможности за запознаване с актуалните ни предложения, във всички комуникационни канали през цялата година.”

Надяваме се, че този пример няма да бъде последван от други компании. Членовете на ААП са заявили участие. Салонът се очертава да е много силен, дано всички вносители успеят да внесат най-новите си модели, за да може публиката да се наслади на едно богато откъм нови автомобили събитие.

BMW автосалон автосалон София