McLaren отряза покрива на Artura, за да чуваме по-добре всичките 690 к.с.

Част от ъпгрейдите ще бъдат предложени и за купето

Мартин Дешев,
mclaren artura

McLaren

McLaren показа своя първи кабриолет, който е и хибрид. Това е Artura Spider, като компанията казва, че е най-лекият кабриолет в своя клас.

Теглото на Artura Spider е 1457 кг., което е добро постижение, имайки предвид, че става дума за plug-in хибрид. Кабриото е с 62 кг. по-тежко от купето, като получава допълнителни 19 к.с. за своя 3-литров V6 двигател. Освен това има и електромотор с 93 к.с. и така общата мощ достига 689 к.с.

Резултатът е 473 к.с. на тон, което се отразява в доста бърз автомобил (каква изненада). Колата ще спринтира от място до 100 км/ч за 3 секунди, точно колкото и купето. Максималната скорост е ограничена на 330 км/ч., но реално може и повече, казва компанията.

Artura Spider има и подобрена 8-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. Тя ще превключва предавките с 25% по-бързо. Има и нова функция, която позволява пилене на гуми на място, защото… защо не. Част от техническите новости ще бъдат достъпни и за купето на Artura.

В интериора дизайнът е същият. Шофьорът и пътникът ще се наслаждават на по-акцентиран звук от ауспуха, който е преработен. За феновете на музиката има McLaren Audio система, която може да бъде сменена и с поръчкова на Bowers & Wilkins с 12 говорителя. Artura Spider ще предлага и доста технологии, включително разпознаване на знаци, предупреждение за напускане на лентата, засичане на обект в сляпата точка и др.

Автомобилът ще идва с нови джанти с 15 спици, които са серийно монтирани за модела. Допълнително ще се предлага и 10-спицова "супер олекотена" джанта. Клиентите, които искат да изцедят максимума от своята кола, могат да поръчат и титаниеви болтове за джантите, което ще спести 0,4 кг. тегло. Цената на Artura Spider започва от 221 500 британски лири преди екстрите.

спортни коли McLaren автомобили коли