В петък започва най-грандиозното мотоциклетно изложение Moto Expo 2022

Стартът ще бъде даден на 15 април, а мястото е столичната зала „Асикс Арена”. Над 35 са фирмите-изложители, от тях 13 ще представят мотоциклети.

Indian

пресцентър

Щатската марка Indian ще дебютира за изложението в "Асикс Арена".

О бщата изложбена площ в централната зала на „Асикс Арена” (бивша „Фетивална”) е 2200 кв. м. В допълнение към основната изложбена площ са централното и горното фоайе. Те имат общо 250 кв.м. заета площ. Там са щандовете на фирми за мотоциклетни аксесоари, екипировка, резервни части и оборудване.

Дебют на изложението ще направят няколко фирми. Една от тях е Indian Motorcycle. Фирмата ATH MOTO е вносител на машините CF MOTO, които все повече набират популярност в Европа, а и на пистата в MotoGP. Пак там, в клас Moto3 първа победа наскоро спечели възродената марка GAS GAS, които имат повече популярност и успехи на офроуд трасетата. Топ моделите на GAS GAS, заедно с испанските Rieju, ще видим на щанда на „Сървистрейд” ООД, които ще участват за първи път на изложението.

Дебют на изложението прави и фирмата „Митвас” ЕООД, която е представител на легендарната марка Polaris, известна със своите ATV и UTV машини. За пръв път ще участва и Segway България.

Ще има и много електрически мотоциклети. Сред тях е SUR RON, с които вносителят им в България „МУУВ” ЕООД, също прави дебют със своите изцяло електрически и достъпни мотоциклети. Представители на мощни електрически скутери от Испания са „Геотрейдинг” АД. Ще има „електрички“ българско производство. Това са планинските електрически велосипеди EMB E-MOUNTAIN BIKE.

След като говорихме за дебютантите, да се обърнем и към традиционните участници в мотоциклетните изложения. Започваме с японците от Голямата четворка.

Представителите на Honda – „Бултрако” АД традиционно представят по няколко нови модела. На щанда на Honda ще видим от малкия скутер, до големия круизър Gold Wing. Впечатляващи са адвенчъра NT1100, който дебютира миналата година в Милано.

Същото може да се каже и друга японска марка – Yamaha. Представителят на марката у нас – „Мотодинамикс” ЕООД ще представи суперспортните R1, R3 и R6, хипер нейкид машините от серията МТ и др.

Силно ще бъде присъствието и на Suzuki. На щанда на вносителя „Миркат”  ООД ще присъстват култови модели на марката. След тях са супербайкът GSX-S1000GT и адвенчър машината V-Strom 1050.

 Moto Guzzi V7 Special

пресцентър

Moto Guzzi V7 Special

Ярки представители на скутерите и на градската мобилност са Peugeot. Вносителите на марката от „София Франс Ауто” са се постарали да осигурят цялата гама на „лъвчетата“.

Мощна атака подготвят и от „Ауто Бавария” с продуктите на BMW Motorrad. Ще има и две премиери – електрическият С04 съвсем новия шосеен лайнер К 1600 GT.

Големи изненади готвят и от „София Мото Трейд”. Първата е дебютът на една нова за българския пазар марка – американската Zero със своите електрически мотоциклети. Като стана дума за американци, то и легендарната марка от Милуоки Harley-Davidson ще покаже сериозни машини, а сред тях новите Sportster 1250 Special и Pan America. Най-голямата новина идва от Великобритания и марката Triumph. Премиера ще направи съвсем новия Tiger Sport 660 и Tiger 1200 с най-високото оборудване.

Традиционни участници в изложението са и от фирмата "Зундерт Екстрийм". На щанда на марката, представител на BRP (Bombardier Recreational Products), както винаги ще видим интересни и атрактивни машини Can-Am.

Атрактивни модели са подготвили от класиката Royal Enfield. Представителите на марката у нас – „Вас Вал Авто” ООД за втори път участват на изложението след 2019 г., но сега ще имат съвсем нови модели.

Цени на билетите - на място: 12 лева в събота и неделя; 10 лева в делничен ден; деца от 12 до 18 години – 6 лева.

Онлайн – 2 лв. отстъпка за онлайн закупуване: 10 лева за събота и неделя; 8 лева за делничен ден;

Хора с увреждания – безплатно; деца до 12 години с придружител – безплатно.

мотоциклети мотори Moto Expo 2022 Moto Expo