Точно за старта на Moto Expo 2024: у нас дебютира нова марка

Moto Morini е с 87-годишна история, която у нас ще се представи с гамата си от три мотоциклета

Пламен Георгиев,
Moto Morini Calibro

, Moto Morini

Moto Morini Calibro

М ежду 20 и 23 април ще се проведе поредното издание на Moto Expo 2024. Тази година (подобно на миналата) домакин на събитието ще е зала “Арена София” (бивша “Арена Армеец”) в София, тъй като предлага по-голяма изложбена площ и по-добра комуникативност за посетителите и изложителите.

В централната зала с над 3000 кв. м площ ще има щандове на вносители на всички големи световни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. Централните фоайета са с над 1000 кв.м. заета площ от щандове на вносители на мотоциклетни аксесоари, екипировка, оборудване и други свързани с мотоциклетната индустрията продукти. Отвън, пред залата са оформени демонстрационна и хранителна зона.

Moto Morini

Дебют на родния пазар ще направи марката Moto Morini, която ще се представя у нас от Астреко Моторс ЕООД, под чиято шапка е официалният представител на Honda в страната ни. Италианската марка започва своя път през 1937 г.

Компанията има своите върхове и спадове. През 2005 г. марката се възражда, а през 2013 г. се сменя собствеността, както и локацията на завода от Болоня в Триволцио. Днес бъдещето й е гарантирано от китайски пари (от 2018 г. Moto Morini е част от Zhongneng Vehicle Group).

В гамата на марката днес присъстват три модела. Това е приключенският X-CAPE, големият спортен SEIEMMEZZO STR и елегантния „скрамблер“ SEIEMMEZZO SCR. Съвсем скоро към тях ще се присъедини и новата „къстъм“ машина CALIBRO.

мотори и момичета Moto Morini Moto Expo