Този електрически скутер е по-бърз от Suzuki Hayabusa

Horwin Senmenti 0 може да ускори до 200 км/ч, което е много далеч от разбиранията за скутер, но това е само началото

Пламен Георгиев,
Horwin Senmenti 0

, Horwin

Horwin Senmenti 0

Senmenti 0 е дело на австрийско/китайския производител на двуколесни Horwin. Вниманието ни привлече безумните му технически параметри, които го нареждат до супермотоциклетите, а не в класа на електрическите скутери. Освен това моделът може да се похвали още с интелигентна, самобалансираща се технология и смела, новаторска естетика.

Senmenti 0 впечатлява с максималната си скорост от 200 км/ч, 600 Нм въртящ момент на задното колело и ускорение до 100 км/ч за 2,8 секунди. За същото време ускорява и Hayabusa, но за това време тя се ускорява от 0 до 96 км/ч.

Пробегът на двуколесното е също толкова впечатляващ, тъй като създателите на Senmenti 0 твърдят, че той предлага до 300 км пробег с едно зареждане. Тази издръжливост се гарантира от батерия с капацитет 16,2 kWh, която може да се зареди за до 30 минути.

Horwin нарича скутера високоефективно, електрическо, градско ADV, описвайки го като многофункционално и многофункционално кросоувър превозно средство. Но неговата безумна скорост и пробег са само някои от ключовите характеристики, тъй като Senmenti 0 е натъпкан до козирката с над 30 сензора, интелигентни камери и др. Целта им е водачът да се радва на възможна най-плавното и безопасно управление.

Някои от любопитните технологични функции, които клиентът ще получи със Senmenti 0, са наблюдение на налягането в гумите в реално време, предни и задни радари за предупреждения за сблъсък и следене на мъртва точка, асистент при потегляне по наклон, асистент за движение на заден ход, напълно автоматично челно стъкло и стартиране без ключ чрез три режима (приложение, NFC или Bluetooth).

Заедно с Senmenti 0, Horwin представи и електрическия Senmenti X, който засега е само концепция, отдаваща „почит на първата вълна от класически киберпънк идеи“. Той може да се похвали със същите спецификации като Senmenti 0, но дизайнът му е много по-футуристичен.

Horwin Senmenti 0 мотори и момичета скутери е-скутери