Consumer Reports заявява, че Audi прави най-добрите автомобили

defaultimg

netinfo

Г ръмко заглавие, но последното проучване на Consumer Reports заявява именно това. За втора поредна година, Audi застава на върха в проучване кои марки правят най-добрите автомобили. Подгласници са му други две германски марки - Porsche и BMW, като и двете марки подобряват класирането си от миналогодишното издание на традиционното проучване. Компанията с четирите пръстена записва среден резултат от 81 точки, изпреварвайки съответно с 3 и 4 точки подгласниците си.

Точкуването е сложно, като крайният резултат се постига след оценка на следните фактори: удовлетвореност на клиента, пътни тестове, очаквана надеждност, безопасност. Макар Audi да е пръв в генералното класиране, Porsche е на първо място в частта пътни тестове (88 vs 86), а BMW е наравно с Audi в категорията пътни тестове.

Макар първите пет марки да са същите като през миналата година, подреждането им е малко по-различно. Porsche и BMW се изчакват с две позиции нагоре, Lexus пада с едно място, докато Subaru губи три места.

Тъй като това проучване е щатско, трябва да отбележим, че първата родна марка е Tesla. Тя се нарежда на осма позиция, като пред нея са още Kia и Mazdа. Honda е на 9-та позиция, а Топ 10 оформя Buick.

НАй-голям скок в класацията прави Chrysler, изкачващ се със седем позиции, докато Acura, Infiniti и Cadillac скачат с по 6 места нагоре спрямо миналата година.

Големите губещи са… германски марки. MINI (№24) се смъква с цели 11 позиции заради ненадеждни Cooper и Clubman. С осем позиции (№23) по-назад е Volkswagen. Двадесетата позиция на Mercedes също не изглежда никак реномирано.

Кои са на дъното? Без изненади последните две марки са Fiat (№31) и Jeep (№30). Незавидно е и мястото на Jaguar и Land Rover, които са подреждат съответно на 26-то и 28-мо място.

Четете още:

Новите „златни” момичета на България в подкрепа на дарителската кампания #steniskanabala

Porsche направи първата си семейна кола: Panamera Sport Turismo

Eclipse Cross е първата спъпка за възраждане на Mitsubishi

Източник на статията: Vesti.bg

Кънсюмър Рипортс любопитно автомобили проучване Ауди Audi Consumer Reports