Volvo EX90 Excellence е шведският Maybach

Луксозният електрически SUV е с две индивидуални задни кресла, хладилник за шампанско и ароматизатор, контролиран с кристал

Пламен Георгиев,
Volvo EX90 Excellence

, Volvo

Volvo EX90 Excellence

А ко богатите са чакали появата на Mercedes-Maybach EQS SUV, но някои неща в него са им се сторили прекалени, може би биха се заинтересовали от шведската елитарна визия за лукс, която идва във формата на Volvo EX90 Excellence.

Моделът също бе показан на автосалона в Шанхай, а пазарът в Китай ще е първият, на който електрическият EX90 Excellence ще се предложи първо. С него Volvo извежда „премиум изживяването на следващото ниво”.

Макар най-големите промени да са в интериора, тази луксозна версия се отличава с двуцветното изпълнение на екстериора и специални 22-цолови джанти.

Volvo

Но основният акцент тук са пътниците на втория ред седалки, които потъват в удобството на двете индивидуални кресла, чийто подглавници са с удобни възглавници. Те са разделени от елегантна централна конзола. Вертикалният панел между облегалките е облицован с дървесен фурнир, който се отваря и открива хладилник.

Втори панел с идентичен дървесен фурнир пред подлакътника предлага сензорен контрол за функциите за подгрев и масаж на седалките. Върху него е разположен и голям Orrefors кристал, чрез който се контролира ароматизаторът. Той е с три аромата, ефектът от които може да се подсили със съответното амбиентно осветление.

Volvo

Клиентите може да избират между вълнена или Nordico тапицерия. Последната е екоцелесъобразна, тъй като тя е изработена от текстил, добит от PET бутилки и био материал от горите в Швеция и Финландия.

Повече подробности за електрическия кросоувър липсват. От компанията все пак казаха, че моделът предлага до 650 км пробег по цикъла CLTC. Шведите определят модела като „най-безопасният 4-честен модел правен някога”.

Volvo Volvo EX90 Volvo EX90 Excellence