Sono Motors получи 20 000 резервации за соларния си автомобил

Тези клиенти ползват отстъпка от 2000 евро. Цената остава много приемлива

,
Sion Sono Motors

Sono Motors

Б азираната в Мюнхен компания Sono Motors обяви, че получила 20 000 заявки за соларния си електрически автомобил Sion до 31 август.

Клиентите им се ползват от отстъпка от 2000 евро, което означава средно малко над 23 хиляди. Оттук нататък стартовата цена е 25 126, като Sono уверява, че няма да я вдига в инфлацията.

Целта е Sion да стане “първият масов соларен електречески автомобил в света”, както посочва фирмата за пореден път.

Производството стартира във втората половина на следващата година във Финландия - ще се прави от партньора Valmet Automotive. Двете фирми искат да стигнат до продукция от 257 000 броя за седем години.

Представеният в края на миналия месец в завършен вид Sion е компактен хечбек, покрит със слънчеви клетки за зареждане в движение.

Според Sono, електрическата кола е с пробег до 305 км (от батерии на CATL - основен акционер във Valmet), като слънчевите клетки могат да добавят средно 112 км на седмица.

Идеята на Sion e да предлага двупосочно зареждане. Слънчевите му клетки са 330, а батерията е с капацитет 30 кВ/ч. За да бъдат защитени, клетките са покрити с поликарбонат, който е лек и здрав същевременно. Електромоторът е с мощност 107 к.с.

Интерионът е просторен и функционален.

Sono Motors

Sono Motors Sion соларен автомобил Мюнхен Германия резервации