Пролетта дойде, Dacia обяви цените на електрическия Spring

Пламен Георгиев,
Dacia Spring Electric

Dacia

Dacia Spring Electric

Н ачалото на астрономическата пролет очаквано бе избрана за деня, в който родното представителство на Dacia да обяви цените на най-достъпния електрически модел е нас. Градският електромобил Dacia Spring предлага място за четирима възрастни и пробег от 230 км по цикъла WLTP (305 км по цикъл WLTP City).

Dacia Spring се предлага в 3 версии: версия за частни клиенти, версия Business за споделено пътуване и от 2022 г. – N1 версия Cargo с голям обем на багажника.

Dacia Spring ще се предлага в България от 33 100 лв. Предварителните поръчки стартират от 20 март 2021 г. за първи доставки през есента. За сравнение ще кажем, че във Франция базовата цена на модела започна от 16 990 евро преди субсидията.

Dacia вдига р-EV-олюция с електрическия Spring

Версията за частни клиенти идва в нива на оборудване Comfort (33 100) и Comfort Plus (35 950). Второто ниво предлага навигация със 7-инчов екран, съвместимост с Apple Carplay и Android Auto, черна тапицерия с оранжеви елементи, оранжеви декоративни елементи и оранжеви капаци на страничните огледала. Моделът се лансира в снежнобял цвят, а за металик се доплаща 500 лв. По 790 лв. са комбинираният порт Comb CCS за бързо зареждане и заряден кабел Шуко.

Задвижването на дългия 3,73 м градски модел е поверено на електрически двигател с мощност 33 кВ (еквивалентен на 44 к.с.), който се захранва от батерия с капацитет 26,8 кВч.

Електрическото BMW iX 40 идва на цената на стандартно Х5

Новото Peugeot 308 изглежда като концептуален модел

VW: До 2030 г. в Европа ще работят 6 гигазавода с капацитет 240 GWh

Източник на статията: Vesti.bg

Дачия Спринг електромобили Dacia Spring Dacia