Model 3 натри носовете на всички и в Европа

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Ф евруари бе първият цял месец на Tesla Model 3 на европейския пазар, в кроя на който зае първото място по продажби в луксозния средноразмерен сегмент.

Това може да се приеме за изключително постижение на калифорнийския производител. Още по-впечатляващо е, че Model 3 все още не се продава във Великобритания, тъй като все още не се произвеждат модели с десен волан.

Данните на Jato Dynamics за февруари вече са окончателни. Показват притеснителни резултати за BMW 3 Series, Audi A4 и Mercedes-Benz C-Class, които се нареждат зад Model 3. Още по-назад са останалите електрически конкуренти.

През февруари, първият цял месец на европейския пазар, Tesla е продала 3657 бройки от Model 3. Това е много повече от Renault Zoe, Nissan LEAF, BMW i3 и Hyundai Kona Electric, повече и от споменатите вече Mercedes-Benz C-Class, BMW 3 Series и Audi A4.

Фелипе Муноз, анализатор на Jato Dynamics, коментира, че високото търсене на Model 3 е много необичайно, тъй като е обичайно това да става „четири или пет месеца след пазарния дебют на даден модел“. А това може да значи, че продажбите на Model 3 тепърва ще нарастват.

Муноз добавя: „Подобно на САЩ, Tеsla размества и европейския пазар. Нейното дълготрайно влияние ще зависи от това колко бързо германските луксозни марки, Volvo и JLR ще реагират на появата на Model 3 в Европа, както и от бързината им да въведат свои електрически модели в средноразмерния луксозен сегмент“.

„Китайският Aurus" стъпи в Европа

Ferrari направи уникат за милиони евро

5 технологии, които ще превземат автомобилите

Източник на статията: Vesti.bg

Model 3 електромобили Tesla Tesla Model 3