Най-после: Tesla лансира базовия Model 3 за $35 000

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

С лед като тази новина бе отлагана няколкократно, Tesla най-после успокои бъдещите си клиенти: Model 3 вече е достъпен и на цена от $35 000. Базовият модел предлага пробег от 355 км, максимална скорост 210 км/ч и ускорение 0-96 км/ за 5,6 секунди. Компанията увери, че, въпреки по-ниската като цена, тази дългоочаквана новина е конструирана така, че да предлага 5-звездна сигурност като най-скъпата версия на модела.

На пазара ще бъде въведена и версията Model 3 Standard Range Plus, която ще предлага пробег от 385 км, максимална скорост 225 км/ч и ускорение от 0 до 96 км/ч за 5,3 секунди. Цената ще е $37 000. Това значи, че за 6% по-висока сума, клиентът получава 9% по-висок пробег, повече мощност и подобрен интериор.

Tesla Model 3 има зелена светлина за Европа

Не по-малко интересна е и втората част на пръссъобщението, в което се казва, че Tesla превключва само на онлайн продажби, за да може да бъдат постигнати тези цени. Първата крачка е трансформацията в САЩ, като в съобщението се казва, че може да купите кола вече само за 1 минута, но по телефона. След това предстои този процес да се пренесе по целия свят.

Tesla Model 3: отличен за задвижването, слаб за качество

Компанията въвежда и нова практика. Може да закупите автомобил онлайн, да го карате 7 дни (или 1000 мили), след което да го върнете и да получите обратно цялата сума, ако нещо в колата не ви хареса.

Тази трансформация на продажбите (който процес тепърва ще започне да обхваща автомобилната промишленост), успоредно с други мерки за намаляване на разходите, ще позволи на Tesla да понижи цените на всичките си модели с около 6%, както и да постигне целевата цена от $35 000 за Model 3 по-рано от очакваното. Някои от най-добрите шоурумове на марката ще бъдат превърнати в галерии, а останалите затворени.

От компанията уверяват, че работят по няколко актуализации, които ще позволят на собствениците на Long Range Rear-Wheel Drive Model 3 да увеличат пробега си на 525 км, да се увеличи скоростта на Model 3 Performance до 260 км/ч, както и да се добави средно 5% по-висока мощност за всички версии на Model 3.

В търсене на сцеплението (тест драйв)

„Български“ уникат за 150 000 лв.

По-добрата Fabia: Skoda Kamiq

Източник на статията: Vesti.bg

Тесла Модел 3 Tesla Tesla Model 3