Maybach предефинира автомобилния лукс в ерата на електрическата мобилност

Първият електрически модел с емблемата на Maybach обещава до 600 км пробег

Пламен Георгиев,
Mercedes Maybach EQS 680 SUV

, Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Б огатите стават по-богати, затова винаги ще има кой да им предложи нещо много скъпо и ексклузивно. Такъв е този случай. И ако EQS SUV (който е послужил за основа на този модел) е предназначен за вече е прицелен към богатата клиентела на Mercedes, той Mercedes-Maybach EQS 680 SUV е насочен към хората, намиращи се поне едно ниво над тях във финансовата еволюция. Както всичко добре знаем: в джунглата винаги има по-голям хищник от теб.

Такъв е и този случай, автомобил за хората, за които цената на EQS SUV е обидно ниска, затова трябва да имат емблемата на Maybach на предния си капак. Но явно и това не е достатъчно, защото подопечните на Гордън Вагенер са направили така, че тази емблема да се набива на очи навсякъде: с нея са инкрустирани въздуховодите пред предните колела, проектира се на земята при отключване, проектира се и в интериора, има я на страничните прагове, на педалите, стелки, подглавници и т.н., и т.н. Въобще: колкото повече, толкова повече. Да е сигурно, че китайските клиенти ще са доволни.

Mercedes-Benz

Луксът е трудно да се описва, когато е в големи количества. В този случай от пръв поглед е ясно, че тук има много от него. Хром, кожа, дървесина, масивната предна решетка, ексклузивните 21- или 22-инчови ковани джанти, всичко дава да се разбере, че не става въпрос за обикновена машина.

Mercedes-Benz

В интериора изпълва истинската същност на тази машина. Стандартният MBUX Hyperscreen вече не изненадва. Макар да е помислено за шофьора, двамата отзад са тези, които са платила автомобила (най-вероятно) и му се радват с чеша шампанско в ръка. За тях има два 11,6-инчови дисплеи в предните подглавници. Пред тях те могат да се наслаждават на MBUX High-End Rear Seat Entertainment, евентуално да правят нещо с задния MBUX таблет (който може да се използва и отвън), или пък да използват MBUX Interior Assist. С помощта на камери може да разпознава желания на пътника, които той изразява чрез движение на тялото или ръцете си – например да включи светлините за четене.

Mercedes-Benz

Няколкократно пречистване на въздуха с HEPA филтър, ароматизиране, аудио система Burmester 4D с 15 високоговорителя и Dolby Atmos звуково изживяване, това е малка част от стандартното оборудване на тази разкошна SUV-лимузина.

Mercedes-Benz

Стандартното е и въздушното окачване AIRMATIC. Такива са и завиващите до 4,5 градуса задни колела, но като опция се предлага възможност те да завиват с до 10 градуса, смалявайки диаметъра на завой с почти метър.

Задвижването е поверено на два постоянно възбудени синхронни мотора с комбинирана мощност 658 к.с. и 950 Нм. Ускорението до 100 км/ч на дългия 5,1 метра SUV трае 4,4 секунди, максималната му скорост е ограничена на 210 км/ч. Предварителните данни от компанията казват, че Mercedes-Maybach EQS 680 SUV е с пробег на ток до 600 км.

Mercedes-Maybach Maybach Mercedes-Maybach EQS 680 SUV електромобили в България