Електрическият EQS SUV стартира у нас на цена от 243 300 лв.

Електрическият и авангарден като интериор изцяло електрически луксозен SUV на Mercedes-EQ вече може да се поръча от официалния представител на марката у нас

Пламен Георгиев,
Mercedes Benz EQS SUV

, Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQS SUV

EQS SUV е първият изцяло електрически луксозен SUV от Mercedes-EQ, който желаещите вече могат да поръчат във всички дилърства на „Силвър Стар”. При старта на продажбите у нас, моделната гама съдържа два варианта - EQS 450 4MATIC с мощност от 265 кВт (360 к. с.) и EQS 580 4MATIC с мощност с 400 кВт (544 к. с.). Цените започват от 243 300 лв. с ДДС за EQS 450 4MATIC и 273 000 лв. с ДДС за EQS 580 4MATIC. Моделите вече могат да се поръчат, а доставките им за Европа стартират през декември 2022 г.

Най-новото попълнение на електрическата гама на Mercedes-Benz предлага място за до 7 души. Моделът предлага трети ред седалки (серийно за нашия пазар) и мултимедия на задните места. Вторият ред седалки са електрически регулируеми.

Mercedes-Benz

Моделът се предлага с три линии за екстериора и интериора: стандартен екстериор и интериорна линия Electric Art; екстериор и интериор Electric; екстериор и интериор AMG. По-важното оборудване е организирано в няколко пакета. Това са Advanced, Advanced Plus (серийно оборудване на нашия пазар), Premium и Premium Plus, като те се надграждат помежду си и зависят от избрания модел.

Mercedes-Benz

В зависимост от оборудването и конфигурацията и благодарение на 107,8 кВтч си батерия EQS SUV може да измине до 660 километра по WLTP.

Всички Mercedes-EQ автомобили се предлагат на българския пазар с включена удължена гаранция за 5 години или 100 000 км, сервизно обслужване за 5 години или 100 000 км и услуга „От врата до врата“ с обсег 15 км.

електромобили в България Mercedes-EQ Mercedes-Benz EQS SUV Mercedes-Benz