Какво ни казва Volkswagen с това изображение?

Официалният рендер за пикап версия на ID. Buzz едва ли е просто случайно хрумване

VW ID Buzz пикап рендер

Volkswagen

Официалният рендер на VW за пикап на ID. Buzz. Ще излезе ли нещо от това?

Volkswagen показа този рендер по случай Деня на дизайна - пикап версия на представения наскоро ID. Buzz.

В процеса на реализация на една идея има много дизайнерски чернови, които не виждат бял свят - като тази. ID. Buzz пикап”, пише в поста в “Туитър”.

Какво мислите, пита VW и дава два възможни отговора (могат да са и повече, разбира се) - “харесва ми” или “добре, че е било само идея”.

Винаги е интересно, когато производителите извадят изображения на реализирани модели официално - обикновено медиите правят това. И много често са далеч от истината.

Ясно е, че германският концерн не прибягва до този ход просто така - да почете Световния ден на дизайна. Компанията ясно иска да си направи своеобразно проучване, да използва още един маркетингов инструмент за вече нашумелия наследник на Bulli…

И, засега това е само спекулация, може би да хвърли мост към пикап версия на електрическия ван. Също електрическа. А ставаме още по-подозрителни предвид дадено наскоро извялнение на боса на Volkswagen America Скот Коу, че в компанията “много активно” обсъждат идеята за електрически пикап.

Човек като навърже някои факти, става още по-интригуващо. Няма как във VW да са пропуснали успеха на Ford F-150 Lightning, разпродаден до началото на следващата година, още преди да е стартирало производството му. И че двата гиганта си сътрудничат с платформа, както и за новия Amarok (пикап), който е в братски отношенишя с Ford Ranger.

Иначе пикап версията на ID. Buzz прилича на оригиналната концепция от 2017 г. Само че с товарно пространство. Виждаме, че кабината е двойна, а напълно обяснимо задните врати са по-къси. Джантите са различни. А вътрешната част на покрива може да се маха.

Последното ни води към нещо неизбежно във въображението предвид времето в годината - предстоящите абитуриентски балове. Представете си, че тази идея се раелизира, ID. Buzz пикап ще е идеален за празненствата на скандиращи и готови да се гмурнат в живота млади хора.

Нека обаче се върнем в реалността. На този етап имаме “просто” ID. Buzz, който ще се появи в Европа по-късно тази година с батерия с 82 кВ/ч (201 к.с.), но в близко бъдеще ще има повече възможности за тяга.

Volkswagen T2 Volkswagen ID. Buzz пикапи рендер изобрежение реализация идея