VW Sedric няма волан, педали или кокпит

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

VW Sedric е чиста форма прототип, чиято цел е да покаже как ще изглежда автомобилния транспорт в бъдеще. Близко или далечно, това ще видим. Но Sedric е автономен „автомобил” от Ниво 5 (възможно най-високото), което ще рече, че не му трябва никаква човешка намеса. Затова и няма волан, педали и кокпит, а само пътнически седалки.

При представянето му босовете на Volkswagen заявиха твърдата си увереност, че „концернът ще се превърне в лидер при световните доставки на устойчива мобилност”. Sedric е разработен във Volkswagen Group Future Center, Потсдам, подпомаган от Volkswagen Group Research, Волфсбург.

Като превозно средство от Ниво 5, автомобил не мога да го нарека, Sedric е „изцяло електрически, 100% свързан и напълно автономен”. Той не се нуждае от човешка намеса. Не само това, но на човек ще бъде забранено да поема контрола върху „автомобила”, тъй като това няма да е възможно. Традиционните устройства за управление липсват.

Но Sedric не е просто превозно средство, а спътник. Твърди Volkswagen. С него ще можеш да обсъждаш дестинацията си, как да стигнете до нея, времето за пътуване, моментната пътна ситуация. С други думи казано, човек ще може да говори със Sedric като с „персонален асистент”. Така става ясно как е избрано и името на модела.

Разходете се в салона в Женева с близо 100 снимки

Цялата информация за пътуването се представя на пътниците чрез голям OLED екран, който играе роля и на челно стъкло.

По време на представянето на модела, Volkswagen потвърди плановете си да лансира 30 напълно електрически автомобила до 2025 г., като ще инвестира „няколко милиарда евро” в разработването на автономни технологии.

Още новини от салона в Женева:

Китайци показаха хибриден супер автомобил с 6 мотора и турбина

EF7 Vision Gran Turismo е пистовата играчка на Емерсон Фитипалди

Мощност и аеродинамична ефективност в най-чистата им форма

Източник на статията: Vesti.bg

Sedric Фолксваген Volkswagen Фолксваген Седрик VW Sedric