Tesla №1 000 000 слезе от поточната линия

Пламен Георгиев,
Tesla 100000

Tesla

В ече никой не се съмнява в бъдещето и потенциала на Tesla. Поредният повод за гордост на Илон Мъск бе отпразнуван в главния офис на компанията в Пало Алто, Калифорния. Мъск заложи на познатия си стил, като използва Twitter, за да благодари на целия екип за тяхното себеотдаване. Той сподели няколко снимки с екипа и 1-милионния автомобил – червена Tesla Model Y, която вече пътува към своя собственик.

Откривайки втория си завод в Шанхай в края на миналата година, Tesla значително увеличи производствения си капацитет. Компанията планира да произведе не по-малко от 150 000 електромобила в Поднебесната империя, които, комбинирани с капацитета на завода във Фримонт от 500 000 коли годишно, трябва да помогнат на Tesla да отчете 650 000 коли в края на 2020 г. Това означава, че тази и следващите години ни чакат още много туитове от Мъск по темата.

За потенциала на Tesla в Китай говори следният факт. През февруари продажбите на автомобили в страната спаднаха с колосалните 80%, а причината е коронавирусът. Но Tesla е изключение. Според Чуи Донгшу, генерален секретар на Китайската асоциация за пътнически автомобили, Tesla e доставила 3958 коли в Китай миналия месец, което е с 400 повече спрямо януари.

Към октомври 2019 г. Tesla е била доставила на клиенти 807 954 електромобили, докато китайската BYD 787 150, което ще рече, че още преди пет месеца Tesla е №1 производител на електромобили в света.

Renault предприема пълна електрическа офанзива

Анализ казва, че по света има 7,9 млн. електромобила

Nissan Juke е призван да се влюбиш в него (тест драйв)

Източник на статията: Vesti.bg

Илон Мъск Тесла Tesla