RS 245 е най-мощната и най-бърза Octavia до момента

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

П азарната инвазия на Skoda продължава с пълна сила. Чехите показаха фейслифта на Octavia, който предизвика двуполюсни мнения заради фаровете си. Миналата седмица Skoda разшири гамата на Kodiaq с две специални версии, а сега е ред на най-мощната и бърза Octavia до момента.

Със своите 245 к.с., идващи от двигателя 2.0 TSI, RS 245 е толкова мощен, колкото е и обновеният VW Golf GTI Performance.

Мощността на агрегата е увеличена с 15 к.с. спрямо RS 230, като са добавени и екстра 20 Нм, за да се стигне до цифрата от 370. Моделът може да бъде поръчан или със стандартната 6-степенна механична кутия, или със опционалната 7-степенна DSG трансмисия, която дебютира в Octavia.

Лифтбек версията на Octavia RS 245 ускорява до 100 км/ч за 6,6 секунди, докато комбито с 0,1 сек по-бавно. И двете версии са електронно ограничени до 250 км/ч.

Друга важна новост (спрямо RS 230) е монтирането на електронно контролирания VAQ диференциал с ограничено приплъзване, който влиза в стандартното оборудване на модела. Skoda казва, че той ще остане „отличителна черта” на RS 245, което означава, че той няма да се предлага като опция за другите версии на Octavia.

Сравнена с нормалната Octavia, RS 245 ляга с 14 мм по-ниско към пътя. Стандартно моделът е „обут” с 19-цолови джанти. Задната следа е увеличена с цели 38 мм.

Моделът е оборудван с топ инфотейнмънт версията с 9,2-инчов екран, LED амбиентно осветление и много богат арсенал от системи за активна безопасност.

Octavia RS 245, заедно с Kodiaq Scout и Sportline, ще бъде представена на автомобилния салон в Женева, който започва на 7 март.

Четете още:

Водородният Quant 48Volt разчита на 4 електромотора за пробег от 1000 км

Това са 7-те най-ценни автомобилни марки в света

Американска утопия на борда на Ford Edge (тест драйв)

Източник на статията: Vesti.bg

Шкода Октавия РС Skoda Шкода Октавия Шкода Skoda Octavia RS 245 Skoda Octavia