Производството на новата Honda CR-V започна първо в САЩ

defaultimg

netinfo

П рез последните 20 години от лансирането на модела, Honda е продала почти 4 млн. автомобила CR-V само в САЩ. Според компанията, тази цифра превръща модела в най-продавания SUV в Америка през последните две десетилетия.

В светлината на това твърдение не е изненада, че за начало на производството на модела бе избран именно заводът East Liberty Assembly Plant (ELP) в Охайо. Първите автомобили от петото поколение на модела вече са слезли от конвейра.

Honda CR-V 2017 е напълно нов модел, изграден върху последната световна платформа на марката за компактни модели, която е в основата и на настоящия Civic. CR-V използва също и 1,5-литровия, 4-цилиндров турбо двигател на щатския Civic. Той е малко понапомпан за CR-V, като вече генерира 190 к.с. и 243 Нм въртящ момент, което е с 16 к.с. и 23 Нм повече. В Щатите ще се предлага и атмосферен 2,4-литров бензинов мотор със 184 к.с.

Всички модели, освен базовият CR-V, са оборудвани с турбо мотори, работещи съвместно с безстепенен „автомат” и задвижване на предните колела. За Европа CVT-то ще бъде заменено от новата 9-степенна автоматична трансмисия, която и сега се предлага в четвъртото поколение на модела, което скоро ще тестваме, за да видим колко добра е тази трансмисия. Задвижването на четирите колела се предлага като опция. Honda твърди, че 75% от купувачите на CR-V ще изберат турбо двигател.

Към момента още няма яснота за европейските двигатели на модела, но може да се предположи, че в гамата ще видим 2,0-литровия i-VTEC, но вероятно с повишена мощност. Няма как да няма и дизелови двигатели за Стария континент. Актуалният в момента CR-V се предлага с 1,6 i-DTEC с мощност 120 и 160 к.с. ще трябва да изчакаме, за да разберем повече за европейската модификация на петата генерация CR-V.

Интериорът е тотално променен, като освен атрактивна конфигурация, предлага и много по-голямо вътрешно пространство, като пътниците отзад се радват на 5,5 см повече пространство в областта на краката. Седем инчов сензорен дисплей – също споделен със Civic – контролира инфотейнмънт системата на Android, совместима с Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink. Наборът от асистиращи системи е впечатляващ, като моделът ще предлага и дистанционно стартиране на двигателя.

Четете още:

„Фолксваген” ще става най-големия производител на електрически автомобили

Практичен спортен автомобил? Това е „Убиецът на поршета” Nissan GT-R

Audi премахва конвейра, прави революция в автомобилното производство

Източник на статията: Vesti.bg

Хондар Хонда CR-V Honda Honda CR-V