Honda Civic с над 500 000 на километража е най-бързият автомобил с предно

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

М ного неща обединяват японските автомобили, но има едно, което винаги е впечатлявало. Това, естествено, е надеждността им. И тук ще стане въпрос за нея, но първо ще отбележим и друг обединяващ показател: възможността и издръжливостта, която японските (като събирателно) двигатели дават на тунерите да изцеждат от тях колосални параметри за мощност.

Точно такъв е и случаят с тази Honda Civic от началото на 90-те години. Тя успя да измине драг дистанцията от 402 метра за феноменалните 7,61 секунди, като в края на дистанцията й бяха засечени 321 км/ч.

Разработчиците на това чудовище твърдят, че това е най-доброто в света постижение за автомобил с предно предаване и стандартно шаси.

Драгстерът е подготвен от американското ателие SpeedFactory Racing. Хечбекът, чийто общ пробег възлиза на 560 000 километра, се задвижва от 2,0-литров, 4-цилиндров двигател с огромна турбина на Precision. С нея мощността на мотора достига 1850 к.с.

По-рано този месец американците от AMS Performance успяха да постигнат нов световен рекорд в драга на четвърт миля. Техният Nissan GT-r с 2500 к.с. измина 402 метра за 7,14 секунди. С това постижение те успяха да подобрят с 0,02 секунди постижението на бахрейнската Ekanoo Racing, които държаха предишния рекорд.

Четете още

Audi премахва конвейра, прави революция в автомобилното производство

Nio EP9 е с мощност един мегават или 1360 к.с.

Практичен спортен автомобил? Това е „Убиецът на поршета” Nissan GT-R

Източник на статията: Vesti.bg

#най-споделяни Хонда драгстер драгстер Honda Civic dragster Хонда Honda