Нови фарове и задни светлини, само V6 двигатели за обновения VW Touareg

В интериора от компанията са се задоволили с невидими промени, технологични

Volkswagen Touareg 2023

Volkswagen

П ет години след дебюта на модела през 2018 г., третото поколение на Volkswagen Touareg премина през обновяване, като не може да се каже, че те са моментално видими.

Отред е променена решетката, а като опция на клиентите се предлагат матричните фарове IQ.LIGHT HD LED – една от най-добрите системи за осветяване на пътя в света. Това твърдение се дължи на над 38 000 интерактивни светодиода, които проектират светлинен килим върху платното. VW казва, че те осветяват пътя по-прецизно от предишната технология, като са включени дълги светлини, които не заслепяват другите участници в движението. Touareg е първият модел, който предлага такива фарове, но скоро те ще се предлагат и за по-малките SUV-модели.

Дизайнерите са модернизирали и задницата на Touareg с LED светлинна лента, която минава през цялата широчина на автомобила. Прекъсва се леко в средата, но там е емблемата VW, която свети в червено.

Volkswagen

На покрива (стандартно) е монтиран сензор за отчитане нивото на натоварване, който ще задейства ESC по-рано, ако автомобилът се нуждае от по-голяма стабилност по време на движение с товар върху покрива. Сензорът работи заедно с модернизираното окачване, което може да се оборудва с активна система за компенсиране на накланянето на каросерията и четири завиващи колела. Според Volkswagen, стандартното и опционалното въздушно окачване са преминали сериозно оптимизиране, за да се подобри комфортът и маневреността.

Volkswagen

Актуализиран е и Innovision Cockpit, комбиниращ дигиталното приборно табло и инфотейнмънт системата Discover Pro Max, които са стандартни в цялата гама. Подобрения са направени по системата за гласов контрол, като повърхностите в ключовите части от автомобила излъчват (визуално и тектилно) по-премиум усещане. Има също 45-ватови USB-C зарядни входове. Сред новите технологични придобивки може да изтъкнем Travel Assist, Park Assist Plus с дистанционен контрол, Trailer Assist и Night Assist.

Volkswagen

Задвижването на обновения Touareg е поверено само на 3,0-литрови V6 двигатели. Тук се включва бензинов мотор с 339 к.с. и 450 Нм, както и два турбодизела с 231 к.с. (500 Нм) и 286 к.с. (600 Нм). Има и два V6 плъг-ин хибрида.

Флагманът е Touareg R eHybrid, комбиниращ 3,0 V6 с електромотор, като системната мощност е 462 к.с., които осигуряват ускорение до 100 км/ч за 5,1 секунди. По-маломощният плъг-ин хибрид е с 391 к.с. Volkswagen още не е обявил пробега на тези две версии само на ток. Батерията е с капацитет 14,1 kWh.

Volkswagen

Иначе R eHybrid идва с отличителни черти, каквито са сините спирачни апарати, сини акценти в интериора, 20-цолови джанти Braga, панорамен стъклен покрив и 4-зонов климатроник.

Стартовата цена на модела в Германия започва от 69 200 евро, качва се на 75 080 евро за ниво Elegance, 79 660 евро за R-Line и 93 870 евро за R eHybrid.

Volkswagen Touareg Volkswagen