Lada Vesta Sport е руската версия на Octavia RS

defaultimg

netinfo

К ъм момента Lada Vesta Sport е все още предсериен модел, но това скоро ще се промени. И поне на пръв поглед изглежда, че моделът може да се превърне в нещо, което руснаците да харесат и купуват. Ако им кажат да го правят. Както им казват къде да почиват и къде не.

Но част от причините за успеха в WTCC може да намери място в серийния модел, което е сериозна предпоставка за успех. Този сериен модел ще бъде представен по време на Автомобилен салон Москва 2016 г. през август.

Слухът на този етап е, че под предния капак ще си остане възстарият 1,8-литров двигател, но „напомпан“ до 150 к.с. от сегашните 122. Предполага се, че скоростната кутия ще е взета назаем от Renault и това ще е трансмисията, която обикновено работи с двигателите 1.5 dCi или 1.6. Би следвало да е ок за двигателя, тъй като този 1,8-литров бензинов мотор няма да е повече от 220 Нм въртящ момент.

Lada Vesta Sport ще разчита на окачването, което е снижено с 45 мм, както и четири дискови спирачки, а не барабанни отзад, както е при Vesta.

Този предсериен модел е почерпил цветовата схема на състезателния автомобил Vesta. Дано вземе още нещо в технологично отношение, защото дизайнерите не са се посвенили да почерпят опит, но от други производители.

Отзад се откроява прилика с Skoda Octavia RS, а именно спойлерът и черните акценти. Ауспухът и долната броня отправят препратки към предишното поколение Fiesta ST. Не може обаче да й се отрече, че линията на покрива, както и предницата, са доста атрактивни.

Моделът, за щастие или не, ще се продава само в Русия.

Вижте още:

Citroen дава силна заявка с новия С3

Nissan Juke вече има от какво да се бои

Porsche Panamera е най-бързият луксозен седан на "Нордшлайфе"

Източник на статията: Vesti.bg

Lada Vesta Sport Lada Vesta Lada Лада