Porsche Panamera е най-бързият луксозен седан на „Нордшлайфе“

defaultimg

netinfo

С лед като миналата седмица в мрежата изтекоха снимки на новото Porsche Panamera, ето го вече и официално.

Panamera се предлага с гама от битурбо двигатели, всеки модел е със задвижване на четирите колела и 8-степенна трансмисия с двоен съединител.

Panamera 4S се е сдобила с битурбо V6 мотор с обем 2,9 литра и мощност 440 к.с. Въртящият момент е 550 Нм. Клиентите могат да си поръчат модела със Sport Chrono Package, благодарение на който ускорението до 100 км/ч отнема 4,2 секунди.

Черешката на тортата е Panamera Turbo с битурбо 4,0 V8, генериращ 550 к.с. и 770 Нм въртящ момент. Ускорението му до 100 км/ч е само 3,6 сек, а то спира на 306 км/ч.

Накрая остава Panamera 4S Diesel, който е взаимствал 4,0-литровия битурбо V8 от Audi SQ7. Мощността му в Porsche e 440 к.с. и 850 Нм, осигуряващи спринт до 100 км/ч за 4,3 сек с опционен Sport Chrono пакет.

Очевидно е, че двигателите са сериозна ъпдейтнати. Но с това далеч не се изчерпват нововъведенията в модела. Адаптивното въздушно окачване сега е с трикамарен дизайн, като клиентите могат да изберат опцията за завиващи задни колела, подобно на 911. Компанията въвежда и новата InnoDrive система, която комбинира навигационни данни, радар и видео. Porsche твърди, че с тези данни системата може да калкулира перфектното подаване на газ и избор на предавка в разстояние на 3 километра път пред вас.

Що касае дизайна, новата Panamera вече предлага много по-елегантен силует и задница, като така са неутрализирани леко подутите форми на предходния модел, гледан от определена перспектива. На размери седанът е пораснал с 30 мм в междуосието и 34 мм в общата дължина.

Вътре дизайнът е опростен, като изглежда изключително модерно и елитарно. Два 7-инчови дисплея заобикалят аналоговия оборотомер в приборното табло. Централната конзола е доминирана от 12,3-инчов сензорен екран, а под него, в зоната на скоростния лост, е разположен втори контролен блок със сензорни бутони.

Цената на Panamera 4S в Германия започва от 113 027 евро с ДДС, 116 954 евро е тази на 4S Diesel, а версията Turbo струва 153 011евро. Първите доставки ще бъдат извършени в началото на ноември.

Супер интересен е фактът, че Porsche Panamera Turbo вече може да бъде наречен Най-бързият луксозен седан на „Северната дъга“. Моделът е завъртял обиколка с време от 7:38 мин., което е идентично с времето на Lexus LFA Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera.

Вижте още:

VW ще трябва да плати компенсации до $15 млрд. в САЩ

Мат Лабланк постави ултиматум на Top Gear

Източник на статията: Vesti.bg

Porsche Panamera Porsche Порше