Новият Citroen C3 прилича на умален C4 Cactus

defaultimg

netinfo

И сторията на С3 започна през 2002 г. Седем години по-късно, през 2009 г. дойде второто (и настоящо) поколение на модела. Сега, отново 7 години по-късно, Citroen е готов с третата генерация на модела. И слава Богу, тъй като последната премиера на напълно нов модел от Citroen беше отдавна. Май минаха повече от две и половина години, когато видяхме за пръв път C4 Cactus. Доста дълъг период в бранша, но пък не споменавам Cactus случайно, тъй като С3 прилича на умалено негово копие.

Напълно новият С3 е дълъг 3,99 метра, широк е 1,75 м и е висок 1,47 м. Междуосието на модела е 2,54 метра. Това е с 8 см по-дълго междуосие от това на настоящия модел (2,46 м). ОТ друга страна междуосието на Citroen C4 Cactus е 2,6 м. Компактните размери на модела му позволяват да постигне отличен диаметър на завой от 10,7 м. Багажникът е с обем 300 литра.

В екстериора веднага се набиват на очи т. нар. Аirbump панели, които дебютираха при Cactus. Целта им, освен малко шик, е да поемат леките удари, като по този начин намаляват разноските за сервизиране на модела след типичните за градско шофиране щети по колата.

Моделът ще се предлага с девет екстериорни цвята, като ще може да се правят цветови комбинации с три различни цвята за покрива.

В С3 дебют ще направи технологията ConnectedCam. Това на практика е 2-мегапикселова камера, монтирана върху огледалото за обратно виждане. Тя снима пътя напред и в случай на инцидент, записва какво се е случило 30 сек преди удари и 60 секунди след него. Освен това водачът сам може да снима видео или снимки чрез специален бутон, които да качва моментално в Интернет.

Задвижването е поверено на 1,2-литров 3-цилиндров двигател с мощност 68, 82 и 110 к.с. Дизеловият мотор е с обем 1,6 литра и мощност от 75 и 100 к.с. Интересното е, че за модела ще се предлага нова 6-степенна автоматична трансмисия, която ще замени доста неуспешната роботизирана ETG трансмисия.

Вижте още:

Juke вече има сериозен конкурент в лицето на Toyota C-HR

Porsche представи Panamera II

Източник на статията: Vesti.bg

Citoren C3 Citroen Ситроен