Браво другари, негово величество ще се вози в бледо копие на Phantom

defaultimg

netinfo

С нимките, които виждате тук, са публикувани на сайта на Федералната патентна служба на Русия. Те са внесени от НАМИ (Научно-изследователския автомобилен и автомоторен институт), който разработва представителните автомобили за висшия държавен ешелон на Русия, познат под наименованието „Кортеж“.

За съжаление в патентните документи няма почти нищо. Заявлението в патентното ведомство е постъпило на 30 март 2015 г. и е било регистрирано на 13 май 2016 г.

Съгласно информацията, съпровождаща документите, дизайнери на екстериора на лимузината и всъдехода са ръководителя на дизайнерското студио на НАМИ Юрий Черненко и Генадий Тишкин. Помагали са им дизайнерите Алексей Чвокин и Рудолф Иванов.

Браво другари, успели сте да направите едно пълно копие на Rolls-Royce Phantom, такова, каквото дори и китайските ви колеги не са успявали.

По предварителни данни лимузината ще се задвижва от турбо мотор с обем 6,0 литра, който ще генерира около 800 к.с. Браво. Той ще е „вързан“ към 9-степенна автоматична трансмисия. Пред строя за потупване по гърба. Техническото задание регламентира и габаритите (6840 х 2000 х 1680 мм), междуосието е 4800 мм, а теглото ще е 6 тона.

Това ще е най-голямата (много по-дълъг от Phantom), най-тежката и най-мощна лимузина в света. Отличници.

Подробности за кросоувъра няма. Вероятно това ще е ескортът на лимузината. Но подробности и не са необходими. От пръв поглед се вижда, че това творение е копие на два автомобила. Отпред е взета радиаторната решетка на Jaguar F-Pace, а профилът и задницата са на Land Rover Discovery Sport.

Първите 200 бройки от проекта „Кортеж“ ще бъдат направени в сградите на НАМИ, докато след това проектът ще бъде предаден на „Солерс“.

Лимузината ще дебютира пред публика през май 2018 г., когато ще се състои встъпването в длъжност на новия президент на Русия. Никой не знае кой ще е той.

Вижте още:

KIA оглави класацията за качество на J.D. Power

Volkswagen ще пусне 30 електромобила до 2025 г.

Източник на статията: Vesti.bg

любопитно автомобили лимузината на Путин лимузина Кортеж