Супер атрактивна визия за новата Toyota C-HR

defaultimg

netinfo

С размерите си от 4360 мм дължина, 1795 мм широчина, 1555 мм височина и с междуосие от 2640 мм, моделът запазва в максимална степен екстериора на концептуалния модел, показан за първи път на автомобилното изложение в Париж 2014 г.

Подобният на купе силует на C-HR допълнително се подсилва от вградените между задната колона и тавана дръжки на задните врати, както и от аеродинамичния спойлер, с който завършва елегантният покрив.

В задната част, силно скосената линия на купето завършва с повдигаща се нагоре задна врата. Това контрастира рязко с издигнатите и широки дъги на калниците. Акцентът обаче са задни светлини във формата на бумеранг.

В интериора, целият инструментариум – бутони, превключватели, 8" мултимедийна система със сензорен дисплей и обновена мултимедия с подобрени възможности за свързване – е леко ориентиран към позицията на водача. В комбинация с асиметричния дизайн на централната конзола, всичко това предоставя удобен достъп на водача до всички контролни уреди.

Специално проектирана за C-HR, аудиосистемата от висок клас JBL включва 8-канален, 576-ватов стерео усилвател и 9 високоговорителя, включително 2 ново-патентовани акустични JBL вълнови водачи (известни още като високочестотни пищялки).

Снабден с последното поколение хибридно задвижване от Toyota, C-HR отделя вредни емисии CO2 от едва 85 г/км – недостижим резултат в сегмента – и изключително нисък разход от 3,7 л/100 км.

С мощност от 122 к.с, този нов хибриден агрегат е не само по-ефективен и по-лек от предходното поколение, но същевременно предлага и по-динамично шофиране. Въведените промени са допринесли за постигане на термична ефективност от 40% – най-добър резултат в света за бензинови двигатели.

C-HR се предлага също така и с новия 1,2-литров турбо бензинов двигател с мощност 116 к.с.. За него са налични 6-степенна механична и автоматична безстепенна (CVT) трансмисии. Оборудваните със CVT версии се предлагат както само предно, така и задвижване на всички колела (AWD).

Позициониран между Auris TS и RAV4, C-HR се очаква да продава над 100 000 автомобила годишно.

Вижте още:

Porsche представи новата Panamera

VW ще трябва да се бръкне с до $15 млрд. по "Дизелгейт" в САЩ

Източник на статията: Vesti.bg

Toyota C-HR Тойота Toyota