Мика Хакинен рекламира мотоциклет с вграден в задното колело е-мотор

Mika Häkkinen Signature на Verge Motorcycle е чудовище на две колела, като задното колело без спици генерира 1000 Нм

Mika Hakkinen Signature by Verge Motorcycle

, Verge Motorcycle

Mika Häkkinen Signature by Verge Motorcycle

В началото на 2023 година, двукратният шампион във Формула 1 се присъедини към борда на Verge Motorcycle. Последните решиха да отбележат новото партньорство с Мика Хакинен, създавайки лимитирана серия на електрическия си супер мотоциклет.

Базирана на Verge TS Pro, версията Signature предлага впечатляващи параметри. Задвижването идва от електромотор в задната гума, задвижващ директно задното колело посредством монтирани в джантата електромагнити. Така се отстраняват движещи се части като верига, ремък, скоростна кутия, подобрявайки по този начин ефикасността.

Вграденият в задното колело е-мотор предлага на байкърите въртящ момент от 1000 Нм и 102 kW мощност, които ускоряват мотоциклета до 100 км/ч за 3,5 секунди. Максималната му скорост е 200 км/ч.

Дупката в задното колело е сред акцентите на мотоциклета. Джантата без спици и цялото иновативно задвижване спестява и място по средата на мотоциклета, позволявайки монтирането на по-голяма батерия, която осигурява пробег до 350 км и зареждане на батерията за 35 минути.

Verge Motorcycle

Според финландската Verge, центърът на тежестта на мотоциклета Häkkinen е много ниско, което оптимизира маневреността и стабилността.

Специалното черно окачане и амортисьори добавят драма към визуалния облик на мотоциклета. И сребърната рама на мотора навява асоциации със шампионските McLaren-Mercedes, с който Хакинен спечели двете си титли.

Моторът може да се закупи онлайн, но и в шоурума на марката в Монако, който ще бъде открит тези дни, точно за предстоящия старт на Формула 1 в Княжеството, който Хакинен спечели през 1998 г. От лимитираната серия ще бъдат произведени само 100 бройки, като цената стартира от 80 000 евро.

Мика Хакинен Mika Hakkinen Signature Verge Motorcycle Verge мотоциклети мотори