Кой да очаква подобно изпълнение от BMW

Нарича се R 18 Magnifica и представлява упражнение на тема ексклузивност.

BMW R 18 Magnifica

BMW

В сичко, свързано с Монако, е въпрос на ексклузивност. Точно такова е изложението Top Marques в Княжеството, за което бе подготвен този проект. Той е съвместно начинание между BMW, поръчителят Officine Riunite Milanesi и изпълнителят Андреа Радаели от Radikal Chopper.

BMW R 18 Magnifica е ръчно изработен, като Радаели е използвал месинг, алуминий и дърво.

Идеята да се направи такъв проект, базиран на BMW R 18, е на Рафаело Полчи, собственик на Officine Riunite Milanesi и отявлен ентусиаст на фронта на двуколесните. Изпълнението е на Радаели, който пред 2020 г. спечели приза MBE Award със своя Ad Maiora: специално изпълнение на тема BMW R 1100 S.

Вдъхновение за дизайна е почерпено от ретро мотори от 20-те, 30-те и 40-те години, особено от BMW R 37. Именно използването на дървесина ни връща назад във времето. От нея са направени дръжките, както преди десетилетия от дървесина се изработваха воланите на старите BMW-та през 40-те години. Използването на дървесина идва и от желанието на дизайнера да сложи нещо „живо” на своето творение.

BMW

Почти всичко по R 18 Magnifica е ръчно изработено. Единствено алуминиевите джанти са изработени на машина, разбира се от Radikal Chopper. Спирачните дискове и апарати са специално направени за този проект.

Въпреки впечатляващия дизайн, задвижването е почти идентично с това на серийния R18. Интересното е, че R 18 Magnifica е свалил около 100 кг спрямо донора си, което е почти 1/3 от общото тегло на мотора. Така този тежи едва 250 кг.

BMW R 18 Magnifica мотори BMW