Ducati Streetfighter V4 Lamborghini е Huracan STO на две колела

Специалният модел носи номер 63 в чест на 1963 – годината, в която е създадена компанията Lamborghini

Пламен Георгиев,
Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

Lamborghini

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

П рез 2020 г. Ducati и Lamborghini обединиха усилия, за да създадат Ducati Diavel 1260 Lamborghini, вдъхновен от хиперавтомобила Lamborghini Sián. Задвижван от 1262-кубиковия Ducati Testastretta DVT, генериращ 164 к.с. при 9500 об./мин и 129 Нм при 7500 об/мин, този мотоциклет тежеше само 220 кг без пилот.

Но това беше преди 2 години. Сега дуото се завръща с нещо ново. Резултатът е този Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, вдъхновен от Huracan STO. Той ще бъде произведен в същия лимитиран тираж като Diavel 1260, а именно 630 бройки.

Lamborghini

Diavel 1260 и Streetfighter V4 носят номер 63, идващ от 1963, годината, когато е създадена компанията Lamborghini. Друга прилика между двата мотоциклета е фактът, че са „взаимствали” цветовите теми от автомобилите, които са ги вдъхновили. Това значи, че мотоциклетът е в основен цвят Verde Citrea (зелен), а акцентите са в Arancio Dac (тъмно оранжево). Моделът е снабден с Arancio Dac Brembo спирачни апарати и черни пружини Öhlins.

Lamborghini

Streetfighter V4 се задвижва от 1103-кубиков двигател Desmosedici Stradale със сух съединител, генериращ 211 к.с. и 123 Нм при 9500 об./мин. Същата формула се използва от Ducati MotoGР и мотоциклетите от Superbike.

В допълнение към тези 630 бройки Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, Ducati ще предложи още по-ексклузивна серия на 63-ма собственици на Lamborghini, които, благодарение на Ducati Style Center, ще могат да създадат свой уникален екземпляр чрез персонализиране на Ducati Streetfighter V4 Lamborghini с уникални цветове и джанти, подобни на техния автомобил Lambo. След това ще могат да изберат цветовете за спирачните апарати и детайлите по седалката от цветовата палитра на Huracán STO.

мотори мотоциклети Ducati Ducati Streetfighter V4 Lamborghini