30 години и 1 млн. бройки по-късно: новият Suzuki GSX-R1000

Пламен Георгиев,
Suzuki GSX R1000

, Suzuki

Suzuki GSX-R1000

Д ълголетието е присъщо по-скоро на автомобилите, но от появата на платформата GSX-R изминаха вече 30 години, през които Suzuki успя да реализира над 1 000 000 мотоциклета. Това е повече от достойно за уважение. И по този повод компанията представи силно обновения си супербайк флагман GSX-R1000, факт, който идва успоредно с възхода на Suzuki в MotoGP.

Шестото поколение на GSX-R 2017 е „най-мощното, най-бързо ускоряващото и най-екологичното GSX-R до момента”.

EKO Racing School с Мартин Чой се проведе за пета поредна година

Новият двигател генерира 199 к.с. при 13 200 об./мин, а въртящият момент от 116 Нм идва при 10 000 об./мин. Тези параметри са станали възможни след разширяване диаметъра и намаляване хода на буталото, което се отразява на най-високата степен на сгъстяване (13,2:1 спрямо предишната 12,9:1). Системата за променливо газоразпределение пък намалява разхода.

Както може да се очаква, новият GSX-R е натъпкан с електронни системи, започвайки с Inertial Measurement Unit (IMU), която контролира 10 нива на тракшън контрола на мотора и ABS. След това е Drive Mode Selector, който позволява на водача да превключва между различни карти на двигателя, променящи характеристиките на разгръщане на мощността.

В помощ на мотоциклетиста е новата система за бърза смяна на предавките (без съединител), както и ланч контрол система. Новият LCD приборен панел показва повечето от параметрите на мотора.

За шасито се казва, че е напълно ново и олекотено с 3 кг спрямо предходното. Задната подрама е олекнала с килограм.

Моделът идва в две версии, GSX-R1000 е снабден с вилка Showa Big Piston, докато GSX-R1000R разчита на Balance Free. Задният получава и Showa BFRC (Balance Free Rear Cushion Lite) амортисьор отзад, за който се твърди, че дава на мотоциклетиста повече усет за пътя.

Стандартно се предлагат LED фарове, задни светлини и мигачи, а емблематичният цялостен дизайн на GSX-R е запазен и оптимизиран. Цветовата схема е пренесена от предходния модел, но тя и не изисква промени.

Четете още:

Interbrand публикува Топ 100 на най-скъпите марки в света

Колко човека и музикални инструмента могат да влязат в GAZ Volga?

Mercedes-AMG E63 ще е с 4х4, но и дрифт режим

Източник на статията: Vesti.bg

Suzuki мотори мотоциклети Сузики Suzuki GSX-R1000 Intermot