Volvo лансира догодина базовия EX30, цели се в млади хора

Той ще се предлага с няколко възможности за батерии и месечни абонаменти

,
Джим Роуън Volvo

Volvo

Джим Роуън до Volvo EX90

П о време на представянето на EX90 миналия месец, Volvo анонсира електрически кросоувър от базово ниво, който ще бъде представен догодина.

Компанията не даде подробности тогава, но главният изпълнителен директор на Volvo Джим Роуън разкри някои детайли в интервю за Automotive News Europe.

Той нарече модела EX30 и каза, че моделът ще бъде „наистина важен на Volvo“, тъй като ще й позволи да „достигне различна в ценово и демографско отношение група“.

Роуън не посочи цена, но за момента базовото ниво на електромобили на Volvo е XC40 Recharge - около 50 хиляди евро.

Въпреки че ще е сравнително достъпен, моделът обещава да има „върховно оборудване за безопасност, фантастична возия и високо качество“. Роуън каза, че по-малкият размер ще помогне за намаляване на разходите, а EX30 ще се предлага и с разнообразие от батерии.

Той каза, че моделът ще привлече „много по-млада демографска група“, която вероятно никога дори няма да отиде до дилърство, тъй като ще го поръчва онлайн.

Ще има възможност за тримесечен наем (абонамент), но Роуън вярва, че клиентите ще увеличат този срок за „много повече от три месеца, защото харесват гъвкавостта“.

Босът каза още, че EX30 ще се произвежда в Китай. Остава неясно дали кросоувърът ще бъде произвеждан и другаде, но се очаква да бъде базиран на платформа на Geely.

Volvo EX30 Volvo EX90 Джим Роуън Volvo