Този автомобил ще се прави от производителя на iPhone (видео)

Говори се за стартова цена от 25 хиляди долара. Дали е така, ще знаем след 8 дни

,
Foxtron Model B

Pininfarina

Foxtron Model B

Т ова е Model B, но името да не ви заблуждава - не е Tesla, а Foxtron, компанията, съвместен проект между Foxconn и Yulon Motor.

Foxconn прави iPhone в Тайван. А новината сега с първите снимки и видео дойде от партньора на двете компании, отговорен за дизайна - италианското студио Pininfarina.

Така бе и с другите модели, носещи Model и буква в името си.

Сега имаме компактен електрически хечбек, който следва стилистиката на седана Е, показан през миналата година. Има и чертите на SUV.

Може да се похвали с LED светлини отпред и отзад. Във видеото можем да забележим човек, който върви зад стрелка, вероятно насочвайки пешеходците около автомобила. Тази функция, наред със сензорите на бронята и огледалата, заместващи камерата, подсказват, че B на може да бъде оборудван със сложни технологии за безопасност.

Засега можем само да гадаем за интериора, който се очаква да предложи много място за пътниците и голям багажник като за хебчек с тези размери. Model B ще излезе от EV платформата на Foxconn. На този етап не се обявява техническа информация.

Foxconn ще представи модела на събитието Hon Hai Tech Day 2022 на 18 октомври. Там ще получим потвърждение (или отричане) на информацията, че цената на автомобила ще започва от 25 хиляди долара, правейки го най-евтиния Foxtron.

Той ще се произвежда в бившия завод на GM в щата Охайо, закупен от консорциума, в който е Foxconn.

Pininfarina Battista Foxtron Model B Foxtron Model B Foxconn