Made in Taiwan: Luxgen n7 e 7-местен електрически кросоувър

Продажбите стартират през октомври, планира се и експорт. Участие в проекта отново има производителят на iPhone

Валентин Маринов,
Luxgen n7

Luxgen

Luxgen n7

В края на миналата година ви разказахме за причудлив електромобил, дело на тайванска компания, наречена Foxtron. Тя бе формирана като джойнт венчър между производителя на iPhone - Foxconn, и Yulon Motor.

Той бе наречен Model E - както се казва, всяка препратка към Tesla е “случайна и неволна”.

Сега имаме ново 20 от нов съвместен проект, в който участва вече Foxtron. Това е Luxgen n7, 7-местен електрически кросоувър.

Планиран е за продажби от октомври - първо в Тайван, но компанията крои планове и за експорт. Не се съобщават потенциалните пазари. Няма да навлизаме в политиката и да спекулираме дали сред тях е Китай.

Външният дизайн на n7 е заимстван от Model E и Модел C - друг автомобил на Foxtron. Тяхната визия пък е дело на Pininfarina.

Luxgen не посочва никаква техническа информация - това щяло да стане точно преди пазарната премиера. Но се твърди, че n7 ще е с пропорциите на Model C - около 4640 мм дължина, 2860 мм база.

Всички споменати коли излизат от платформа на Foxtron - специално предназначена за електромобили. Това означава един електромотор, разположен отзад и задно задвижване, или два - с двойно предаване.

Няма информация за батериите.

Luxgen

Тайван Luxgen n7 Foxtron Model E Foxconn