Tesla дава дебела отстъпка за фирмени клиенти в Германия

В същото време Илон Мъск заяви, че е убеден, че Tesla ще направи „значими инвестиции” във Франция, без да дава времева рамка

Tesla Model 3

, iStock

Tesla Model 3

Д а си клиент на Tesla в Германия в днешно време! В понеделник стана ясно, че компанията предлага допълнителна отстъпка от 2250 евро за фирмени клиенти. Новата отстъпка ще важи за всички поръчки за двата модела, доставени преди края на август.

Като се добави правителствената субсидия, общата отстъпка може да достигне до 9750 евро. Това значи, че цената на Model 3 може да падне с 30%, тази на Model Y с 25%.

Фирмените автомобили са голям процент от общите продажби в Германия. Данъчните облекчения ги правят привлекателна опция на служителите.

Последната оферта е така прецезирана, че да съвпадне с последните месеци на правителствена програма за бизнеса, която изтича на 1 септември. Тогава бонусът ще бъде достъпен само за частни клиенти.

Вчера Емануел Макрон е имал среща с Илон Мъск, който е обядвал и с финансовия министър Бруно Ле Майре. В резултат на това Мъск заяви, че е убеден, че Tesla ще направи „значими инвестиции” във Франция, но без да се дава никаква конкретика.

През последните пет години Макрон проведе редица срещи с топ изпълнителни директори, за да ги убеди да инвестират в страната. Сега акцент в тези убеждения са държавните инвестиции, които Франция ще отпуска за инвестиции в зелени технологии.

Източник на статията: autonews.com

Илон Мъск Tesla