Списъкът с чакащи за Tesla Cybertruck достигна 5 години

Вече са поръчани над 1.9 млн. броя от пикапа

Мартин Дешев,
Tesla Cybertruck

Tesla

П оръчките за Tesla Cybertruck прехвърлиха 1.9 млн. Това показват данните на публичен тракер, който използва обобщени данни, съобщава InsideEVs.

Илон Мъск е коментирал поръчките по време на разговор с инвеститорите на Tesla в типичния си стил: „Търсенето на Cybertruck е толкова високо, че не може да видите земята“. Той не посочва дали цитираният брой поръчки е реален.

Tesla започна масовото производство на Cybertruck този месец. Пикапът се изработва в завод в Тексас, като планът е да се правят по 375 000 броя годишно. Това означава, че поръчващите в момента, могат да очакват своя Cybertruck след около пет години.

Има вариант срокът да бъде съкратен, ако Tesla използва и завода си в Мексико, но и това няма да стане скоро. Той все още се строи, като може да стане готов след няколко години.

По-големият въпрос е колко от тези поръчки ще бъдат потвърдени. Първоначално Tesla имаше такса от само 100 долара като капаро за поръчката. Това мотивира много хора да се регистрират и да изчакат. Част от тях със сигурност ще се опитват да препродадат своята бройка с печалба на ентусиазирани фенове, на които не им се чака.

Мъск не изглежда притеснен от евентуален отказ от поръчки. Той коментира пред инвеститорите, че пикапът ще предложи много новости, които гарантират интерес. „Искам да подчертая, че Cybertruck има много нови технологии. Много. Той не изглежда като нито едно друго превозно средство, защото не е като никое друго превозно средство“, казва милиардерът.

Cybertruck беше представен през ноември 2019 г. Той достигна 1 млн. поръчки през май 2021 г. Очаква се да дебютира в една версия с около 500 км. пробег с едно зареждане, като според някои анализатори, по-късно ще има и още един модел с близо двоен пробег.

електрически автомобили Великобритания електрически автомобил автомобили коли Tesla