Renault работи по напредничава технология за хибридите и е-колите

Тя обединява няколко елемента в един блок, ще спести място и тегло

Renault Автосалон 2022

carmarket.bg

Новият Renault Megane E-Tech Electric

Renault Group и Vitesco Technologies подписаха споразумение за разработване на електроника за електрифицирани автомобили, целта на която е да намали размера и теглото на блоковете за управление, съобщиха двете компании в изявление.

Първите коли - изцяло електрически и “плъг-ин” хибриди, които ще използват авангардните силови агрегатите, ще се появят след 2026 г. Развойният център ще бъде базиран в Тулуза, Франция. Не бяха обявени финансови условия.

Целта е да се разработи един-единствен компонент, който обединява преобразувателя DC-DC, вграденото зарядно устройство и инвертора. Renault казва, че блокът ще е с 45 процента по-малък, отколкото е сега с отделни компоненти. Ще спести и тегло.

Ние ще проектираме и разработим най-съвременната One Box система, уникална на пазара. Тя ще бъде истинско конкурентно предимство“, каза ръководителят на технологиите на Renault Жил Льо Борн в съобщение.

Съгласно споразумението за партньорство, Vitesco ще доставя силова електроника за хибридните возила на Renault и комбиниран DC-DC, включващ и зарядно устройство за изцяло електрическите. Това ще започне от 2025 г.

Vitesco се отдели от Continental през 2021 г. и се фокусира върху компоненти за електрически задвижвания.

През миналата година Renault постигна споразумение със STMicroelectronics за доставка на чипове за електроника за хибридни и електрически превозни средства.

Renault

блок технология Vitesco Technologies Renault Megane E-TECH Electric Renault