Renault иска да промени автомобила, започва с концепция с 4 дисплея на арматурното табло

По-важното е, че автомобилът е направен от 70% рециклирани и 95% рециклируеми материали

Renault ChangeNow concepta

Renault

И мето на концепта все още е тайна, както и подробностите около него, но нашата медия ще е първата, която ще се запознае лично с модела още този петък на предпремиерно събитие, докато широката публика ще го види на 19 май.

По-важното е, че Renault има амбицията да „промени автомобила” към по-устойчиво бъдеще. Освен че разчита на водородно задвижване, по-важното е, че концептуалният автомобил е изработен от 70% рециклирани материали, като 95% от материалите в него са рециклируеми.

Това са единствените факти, които Режията публикува до момента. Тя обаче пусна кратко видео, в което се забелязват два интересни детайла. Първият е воланът, който е тапициран с някакъв нов вид материал.

Renault / YouTube

По-интересното е, че в този кратък кадър се забелязват точно четири дисплея върху арматурното табло. Формата (правоъгълна) и броят им не е случайна, тъй като може да се предположи, че те са препратка към формата и броя на светлинните блокове във фаровете. Казваме това, защото се очаква концепцията да посочи посоката за бъдещето развитие на дизайнерския език на марката.

Задвижването е водородно, но не е сигурно дали говорим за горивни клетки или за двигател с вътрешно горене, модифициран да работи на водород. Много е вероятно да говорим именно за втория случай. Toyota вече демонстрира, че това е работеща концепция. Друг е въпросът дали този тип може да бъде разгърнат за масово производство.

Renault ChangeNow концепция