Първият електромобил на Volvo е вече у нас

Пламен Георгиев,
Volvo XC40 Recharge

Volvo

Volvo XC40 Recharge

XC40 Recharge е първият напълно електрически автомобил на Volvo. Той поставя основите на стратегията, която предвижда до 2030 г. Volvo да стане стане изцяло електрически бранд.

XC40 Recharge e напълно електрическа версия на най-продавания SUV автомобил на шведската марка, като стъпва на авангардната платформа Compact Modular Architecture, създадена от самото начало да бъде изцяло електрическа.

XC40 Recharge предлага напълно електрически пробег от над 400 км. (по WLTP) с едно зареждане и мощност от 408 к.с. Задвижването се състои от два електрически двигатели, един в предната и един в задната ос, захранвани от батерия с капацитет 78 kWh, която може да бъде заредена до 80% за около 40 минути. Ще има и версия с мощност 231 к.с. и предно задвижване.

Volvo

Новото електрическо Volvo се предлага с една от най-добрите информационно-развлекателни системи на пазара, разработена съвместно с Google и базирана на операционната система Android. Тя предоставя на потребителите вградени приложения и услуги на Google, като Google Maps, Google Assistant и Google Play Store, както и актуализация по въздуха.

XC40 Recharge е първият изцяло електрически компактен SUV, получил престижната оценка TOP SAFETY PICK PLUS (TSP+) от Американския застрахователен институт за безопасност на пътищата (IIHS). Наградата превръща Volvo Cars в единственият автомобилен производител, който постига TSP+ за цялата си продуктова гама.

Цената стартира от 98 800 лева с ДДС и включени 5 години гаранция.

Най-най-най електромобилът ще е с 6 колела и цена над $3 млн.

BMW представи най-новото си творение на фона на български паметник

Скритата война на автомобилния фронт

Източник на статията: Vesti.bg

Volvo Volvo XC40 Recharge електромобили