Най-най-най електромобилът ще е с 6 колела и цена над $3 млн.

Пламен Георгиев,
Project Deep Space

Hennessey Performance

Project Deep Space

К ому е нужно това? Първият логичен въпрос, който си има и логичен отговор: защо не? Hennessey никога не се е славел с произведения, отговарящи на логиката. Но непрекъснатото му преследване за все повече и повече конски сили ще изкачи логичния връх с електрическия проект “Project Deep Space.”

Както подсказва името, тук ще се гонят определения, които да предизвикват възхита. Едно от тях е “Hyper GT”, което няма да е спортен автомобил заради прекалено високото си тегло. Задвижването ще е поверено на 6 електромотора, монтирани в 6-те колела (!), които ще генерират „много над 2000 к.с.”, твърди Джон Хенеси.

Типично за 6-колесен автомобил, този бъдещ модел ще е много дълъг, като Хенеси смята, че той ще е над 6 метра дълъг, което ще накара Chevrolet Suburban да се изчерви от срам. А подобна дължина ще е предостатъчна за четирима пътници. Самата конфигурация на седалките ще е много интересна, ромбоидна. Водачът ще седи по средата на автомобила, докато другите две места ще са изтеглени отстрани на него. Четвъртата седалка ще е зад тази на водача, отново по средата. Така всеки ще разполага с огромно пространство за краката.

Както може да се досетите, конструкцията на самия автомобил ще е изцяло нова. Карбонът ще преобладава, а „летящите” врати ще са най-големите в индустрията. Дължината на купето ще означава, че ще може да се монтира огромна батерия, чийто пробег ще е „невероятен”. Технологията се разработва от Cosworth. За динамични параметри е прекалено рано да се говори, но Хенеси смята, че това ще е най-бързо ускоряващата кола в упражнението 0-322 км/ч.

„Правя някои от най-бързите автомобили в света от десетилетия, но те винаги са били динамично ограничени от механичното сцепление,” заявява Джон Хенеси. „Решението е 6-колесен автомобил с електрическо задвижване. Технологията е без аналог в този сегмент.”

Хенеси твърди, че Project Deep Space ще е готов за производство през 2026 г. Той ще струва над $3 млн. и се очаква компанията да направи само 105 бройки.

BMW представи най-новото си творение на фона на български паметник

Скритата война на автомобилния фронт

Всичко или нищо: $17,6 млрд. и 23 електрифицирани модела от Nissan до 2030 г.

Източник на статията: Vesti.bg

Hennessey Project Deep Space 6-колесен автомобил електромобили любопитно автомобили