Opel Mokka-e стана Electric, получи повече мощност и пробег

Един от най-продаваните електробили в Европа е с нова батерия за следващата година

,
Opel Mokka Electric

, Opel

Opel Mokka Electric

Opel Mokka-e става Mokka Electric, обяви германската компания в концерна Stellantis. Какво означава това? Не е само маркетингов трик за следващата моделна година.

Най-продаваният електрически автомобил в B-SUV сегмента в Германия става по-мощен, по-ефективен и привлекателен, се казва в информацията. А там пише конкретно, че това става с нова 54 кВч батерия.

С нейна помощ пробегът вече е 406 км вместо до 338 км по WLTP1, както досега. Налице е подобрение от 20 процента. В същото време консумацията на енергия е намаляла до 15,2 кВч на 100 км (WLTP3).

Електрическият мотор, който се използва и в новия Opel Astra Electric, е с мощност от 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент.

Според изпълнителния директор на Opel Флориан Хютл се повишава и удоволствието от управлението на този електромобил.

А инженерите отдадоха голямо значение на ефективното опаковане на батерията и по този начин успяха да осигурят по-голям пробег от този компактен автомобил.

Както при всички напълно електрически модели на Opel, батерията на Mokka Electric е монтирана в пода. По този начин не се губи място в пътническото или багажното отделение, не губи и пътното поведение. Ниският център на тежестта на автомобила повишава безопасността и удоволствието от шофирането.

Mokka Electric ускорява от 0 до 100 км/ч за под 10 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 150 км/ч.

Водачите на Mokka Electric могат да избират между трите режима на шофиране Eco, Normal и Sport. В Eco електрическият SUV е най-енергийно ефективен. Ако водачът превключи скоростната кутия в режим B, рекуперацията при спиране се увеличава.

Зареждане до 80 процента отнема около 30 минути на зарядна станция със 100 кВ DC.

Opel

Opel Mokka Electric Opel Mokka-e Opel