Новите модели на BMW Neue Klasse ще имат доста общи черти

Компанията ще балансира индивидуалност с общите характеристики

Мартин Дешев,
BMW Neue Klasse

, BMW

BMW Neue Klasse

BMW наскоро представи Neue Klasse – концептуалният модел, който ще постави началото на следващата страница в историята на компанията. Дизайнът е дързък и запомнящ се, като ще направи своя сериен дебют през 2025 г. с бъдещата 3-та серия.

В рамките на 24 месеца след дебюта ѝ ще бъдат пуснати още 5 модела. Всички те ще следват новия дизайн, съобщава Autocar. Идеята е шестте нови модела да споделят този стил, но и да имат своя индивидуалност, казва главният дизайнер на BMW Адриан ван Хойдонк.

„Това е философията, която ще се опитаме да задържим. Тъй като моделите идват бързо един след друг, ще видите много общи черти в дизайна, може би повече, отколкото, когато се прави цяла генерация в рамките на 10 години, което правихме преди“, казва той.

Досега BMW имаше 10-годишен цикъл, като най-често той започваше от 7-ма серия и продължаваше надолу към другите модели, като последният идва 10 годни след първия, допълва Хойдонк. Сега това ще се промени, като две години е доста кратко време. „Ще изглежда, че те са израснали заедно, но ще разпознавате лесно и индивидуалния им характер“, казва още той.

BMW обобщава концепцията на Neue Klasse така: „Няма да изоставим корените си, но се освободихме от оковите на миналото“.

BMW електрически автомобил автомобили коли