Новите електрически поколения MINI Cooper и Countryman са в България

Дизайнът, макар и познат, предлага една нова интерпретация, с много изчистени линии, първият в индустрията кръгъл централен дисплей и електрическо задвижване за Cooper

Пламен Георгиев,
MINI Countryman

, BMW България

MINI Countryman

Н ашата медия бе една от първите, които можа да види MINI Cooper и MINI Countryman още в началото на лятото. Но сега посрещаме двата модела на родна територия, където вече могат да бъдат поръчани.

Късите надвеси, късият преден капак, дългото междуосие и големите джанти – пропорциите на новото поколение модели са типични за MINI.

Потребителското изживяване отбелязва осезаем технологичен скок с MINI Operating System 9, която е оптимизирана за сензорно и гласово управление. Кръглият OLED дисплей, MINI Interaction Unit, е едновременно арматурно табло и център на изживяване и комфорт.

 MINI Cooper SE

BMW България

MINI Cooper SE

Новото изцяло електрическо MINI Cooper се предлага във версия Cooper E и като Cooper SE, с повече мощност и пробег. Електрическият мотор със 184 к.с. и 290 Нм на MINI Cooper E ускорява автомобила от място до 100 км/ч за 7,3 секунди. С мощност от 218 к.с. и 330 Нм, MINI Cooper SE ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди. Пробегът в WLTP цикъл е 305 км за MINI Cooper E и 402 км за MINI Cooper SE.

Въвeждането пазара на новото MINI Cooper е от май 2024 г. Базовите цени за България, валидни от ноември 2023 г. са 62 900 лв. с ДДС за MINI Cooper E и 70 800 лв. с ДДС за MINI Cooper SE.

 MINI Countryman

BMW България

MINI Countryman

Новото MINI Countryman е пораснало значително в сравнение с предшественика си, предлагайки още повече пространство и комфорт. Моделът ще се предлага, както изцяло електрически, така и с двигатели с вътрешно горене.

Електрическият мотор с 204 к.с. и 250 Нм на MINI Cooper E ускорява модела до 100 км/ч за 8,6 секунди. Осигурявайки мощност от 313 к.с. и 494 Нм, MINI Countryman SE ALL4 се ускорява до 100 км/ч за 5,6 секунди. Пробегът според WLTP цикъла е 462 км за MINI Cooper E и 433 км за MINI Cooper SE ALL4.

Въвеждането на пазара на новото MINI Coutnryman е от февруари 2024 г. за двигателите с вътрешно горене и месец май за изцяло електрическите варианти.

Базовите цени за България, валидни от ноември 2023 г. са 74 650 лв. с ДДС за MINI Countryman C и 104 900 лв. с ДДС за MINI Countryman John Cooper Works.

MINI MINI Coopere SE MINI Countryman