Новата „петица” се превръща в гейминг конзола, сматфонът ви в контролер

Серия 5 ще предлага около 15 игри при лансирането си на пазара, в това число Mario Kart и футболната Golazo

BMW Серия 5 гейминг игри

, BMW

BMW Серия 5

Г еймингът в колата се превръща във все по-важна част от забавлението. Но можеш да играеш, ако колата е спряла на място. Въпросът е: защо ще стоиш в колата дълго време, ако си пристигнал в крайната точка на пътуването си? Може би докато чакаш i5 да се зареди на обществена станция. Но да не задълбаваме, компаниите просто изхождат от философията на Мечо Пух „колкото повече, толкова повече”. Така явно мислят и в BMW, които предлагат най-новия си и дългоочакван продукт с AirConsole.

Приложението ще предлага почти 15 заглавия при лансирането на модела на пазара, сред тях са Go Kart Go и футболната Golazo, има и игра за готвачи, наречена Overcooked. В бъдеще каталогът с игри ще се обогати.

Най-интересното за AirConsole е простотата на контрол, за това се използва смартфонът ви. Идеята заслужава аплодисменти, защото се изисква да отворите приложението AirConsole, при което се появява QR код, чрез сканиране на който смартфонът ви се превръща в контролер за игрите. Приложението поддържа мултиплеър.

AirConsole няма да се ограничи само до последната Серия 5, а ще се предлага в i4, iX, 7-Series, X5 / X5 M, X6 / X6 M, X7 и XM.

За да отбележи лансирането на AirConsole в 5-Series, BMW създаде уникално i5. Него баварците определиха като „върховната гейм станция не само технически, но и визуално.” Оцветяването на модела отдава почит към 8-битовата ера на гейминга. Иначе под лилавите цветове е версията i5 eDrive40, която разчита на батерия с капацитет 84,3 kWh (340 к.с. и 429 Нм), която гарантира пробег около 475 км.

BMW BMW Серия 5 гейминг конзоли игри гейминг конзоли