Моделите на Tesla ще се превърнат в най-скъпите гейминг конзоли

Мъск иска да качи в колите си гейминг платформата Steam.

Пламен Георгиев,
Tesla Model S

, Tesla

Tesla Model S

П о-новите модели на Tesla идват с много пощен борд компютър, който позволява да се играят видео игри, опция, която накара мнозина да повдигнат вежди, когато стана ясно за тази екстра. Но Илон Мъск иска повече, като в любимия си Twitter каза, че иска да интегрира гейминг платформата Steam.

Tesla въведе мощната мултимедийна платформа с обновените Model S и Model X миналата година, сега трансформира Model 3 и Model Y на същата платформа. Тя разчита на сериозен процесор AMD Ryzen, който позволява забавление с 3D видео игри. Това създаде проблеми на компанията с регулаторните органи, които установиха, че игрите може да се изгарят и по време на движение.

Но Мъск трудно може да се смути от нещо подобно. Нещо повече, Tesla работи усилено да „качи” още игри в колите си чрез видео платформата Arcade.

Вместо всяка една игра да се „качва”, Tesla ще интегрира гейминг платформата Steam, което ще даде достъп до богата палитра от заглавия, нещо, което никой друг не предлага.

AMD Ryzen ще улесни всичко това, тъй като той е съвместим с AMD чиповете в конзолите PlayStation 5 или Xbox. Мъск вярва, че автономното управление ще направи видео игрите изключително важна функция.

гейминг конзоли Steam любопитно автомобили видео игри Tesla