Мъск за „спортния“ Cybertruck: Ще нарита конкуренцията

Защото всички имаме нужда и от много бърз пикап

Мартин Дешев,
Tesla Cybertruck

Tesla

П икапът Cybertruck на Tesla все още не е достигнал дори първите си клиенти, но компанията вече работи и по нова версия. Тя е още по-спортна и според Илон Мъск „ще нарита конкуренцията“, съобщава InsideEVs.

Всъщност, в типичния си стил Мъск използва по-цветущ израз за какво точно ще нарита „пърформанс“ версията на Cybertruck. Според него пикапът ще издигне спортното поведение на ново ниво, като той вероятно има предвид за този тип автомобили.

Пикапите не са особено популярни в Европа и Азия например, но са най-продаваните автомобили в САЩ. Пазарът за тях там е огромен като от време на време се прокрадва и по някой по-спортен модел. В повечето случаи обаче клиентите търсят от пикапите размери и практичност, а не бързина.

Обикновено спортните модели на Tesla носят и името Plaid. Самият Мъск не коментира дали и спортният Cybertruck ще се казва Cybertruck Plaid, макар логиката да го подсказва.

От известно време Tesla използва и Performance за означение на по-бързите модели. В момента разделението е Plaid за луксозните Model S и Model X и Performance за по-народните Model 3 и Model Y. Все още не е ясно къде ще бъде позициониран Cybertruck нито дали ще дебютира заедно с обикновените модели или ще излезе на пазара по-късно. Стандартният Cybertruck за момента се очаква до края на тази година в лимитирани бройки и в масово производство през 2024 г.

коли автомобили Tesla Tesla Cybertruck електрически автомобил